WordPress 3 och jQuery

Vi har hittills använt ett plugin som heter ”Use Google Libraries”, som lastar över lite av laddningen av sidan på Google. Det handlar främst om javascript, som numera är ganska omfattande prylar och mår bra av att hämtas från snabba servrar som googles klustrade megaserverpark. Dessutom innebär en googlehämtning att webbläsarens cache kan återanvända samma skript även på andra sajter som lånar från Google.

Nå, det funkar inte just nu, eftersom pluginet inte tycks vara hundra procent kompatibelt med WordPress 3, så för tillfället får jag låta det ladda från sajten istället. Förhoppningsvis skall det lösa sig inom en snar framtid, eftersom webbhotellet vi bor på inte precis leker oljad blixt även utan att behöva ladda alla skript.

Till dess hoppas jag ni har överseende.

Hittar ni några andra konstigheter, så använd kontaktformuläret och påpeka saken. Vad jag förstått skall det mesta med uppgraderingen vara förhållandevis problemfritt, men man vet aldrig…

Oroa er inte, kommentarerna kommer tillbaka

Om ni undrar varför det inte går att läsa kommentarerna, så är det för att de håller på att synkas med molnet. De kommer tillbaka.

Skriver ni några nya kommentarer, så kommer de i alla fall att sparas — inget försvinner…

Det tar några timmar eftersom det är nästan tusen bloggposter och flera tusen kommentarer.

Pingar och dylikt skall i alla fall fungera som vanligt.

Uppdatering: Tyvärr verkar inte importen av gamla kommentarer lirar boll med wp 2.9.1, vilket gör att pluginet går bort. Är det någon som löst import till disqus med 2.9.1? I annat fall är det någon som har något annat plugin att rekommendera som kan visa kommentarer från twitter, fejan och dylika microbloggar/sociala nätverk?

Smartphone-funktioner på bloggen

En sak som irriterat mig, men som jag inte orkat göra något åt är att sajten sett så kass ut i smartphones.

Men ”lo and behold”, för det är inte längre sant: WPtouch iPhone Theme har kommit till vår räddning. Det är menat främst för iPhone, Android och Blackberry, men funkar bättre än typiska standardteman på de flesta smartphones. Jag har testat det i Opera Mini, och även om det inte ser lika fräckt ut som i iPhone, så är det bättre än förut.

Jag kan inte annat än rekommendera pluginet. Plötsligt kände jag att jag inte behöver uppfinna hjulet igen.

WPtouch - iPhone theme

Så här skall det se ut.