Dagbok av Livbåten

på en fjärd utanför Grebbestad 30 juni 2010

Som livbåt får man stå ut med mycket. Just nu ligger jag och guppar i bleke och solgass på den svenska västkusten medan en av mina inneboende sitter och mumlar om nakenbilder och småflickor. Ska tydligen bli ett politiskt utspel om det i dagarna. Nakna småflickor kan förstöra den finaste sommarkväll enligt min mening. Tacka vet jag en välformad jolle med bukiga segel och skummande bogsvall … förlåt jag ska inte bli för pornografisk.

Alltså jag hade inget emot att härbärgera en sådan där intellektuell här i Livbåten. Jag njöt av tiden då Marcus satt själv på en toft och nickade till så där lagom bakom flötet … ja, han fiskade alltså. Fjärran vore det en enkel båt utan segel eller åror att påstå att han är korkad. Visst talade han ibland för sig själv, men det var inte frågan om några politiska diatriber, snarare lärorika utläggningar om allehanda nördig trivia – riktigt trevligt faktiskt.

Men nu, med två sådana där intellektuella snackjockar ombord får man ju knappt ro att ro …

Är det inte barnporr så är det FRA, IPRED, ACTA eller någon annan förkortning som dissekeras. Nästan alltid är de upprörda eller arga. När de börjar tala om den där Ask, konstigt namn på en båt, då blir man ju orolig att de ska börja ge sig på snickarglädjen under bogen. (I ask av någon märklig anledning, fråga inte…)

Jag vill sluta, säga upp mig, hitta nya farvatten. Häromdagen såg jag att någon sökte en jolle: Kunde vara ett fint jobb att bara hänga på släp bakom en riktig båt utan egna passagerare, utan ansvar. Vilsamt.

Arwen - piratskutan

Arwen – vackert namn på en båt. Och vilka rena linjer, tänk att få beundran den akterspegeln en hel sommar. Vad säger ni ska jag bli piratjolle som sommarjobb. Jag har hört att besättningen snart är klar och att det bara saknas en jolle.

Rusa inte åsta och stjäl min plats nu! Nöj dig med att stödja seglatsen mot riksdagen.

/Livbåten