Smartphone-funktioner på bloggen

En sak som irriterat mig, men som jag inte orkat göra något åt är att sajten sett så kass ut i smartphones.

Men ”lo and behold”, för det är inte längre sant: WPtouch iPhone Theme har kommit till vår räddning. Det är menat främst för iPhone, Android och Blackberry, men funkar bättre än typiska standardteman på de flesta smartphones. Jag har testat det i Opera Mini, och även om det inte ser lika fräckt ut som i iPhone, så är det bättre än förut.

Jag kan inte annat än rekommendera pluginet. Plötsligt kände jag att jag inte behöver uppfinna hjulet igen.

WPtouch - iPhone theme

Så här skall det se ut.

Vad är det för konstig ruta med svart gojs som ligger till höger?

Det är en fråga som skulle kunna låta som propaganda från de som tror att allt till höger om sossarna är fascism. Men det jag menar är den ruta som ser ut som den oheliga avkomman mellan ett sudoku och en EAN-kod.

qrcode

Det är mer eller mindre frågan om ett lite barnsligt infall från min sida. Eftersom det är en så kallad qr-kod, en slags tvådimensionell streckkod. På förstasidan är det helt enkelt min url – http://fridholm.net – medan det på undersidorna är respektive sidas permalänk.

De teknikfjantar som liksom jag själv äger en smartphone med tillhörande barcode-läsare, kan peka den mot gyttret och få upp sidan i mobilen istället.

Vid tillfälle skall jag se till att skapa en stilmall för mobiltelefoner, så att allt ser rätt ut även där och att trafiken minimeras — det kostar än lite väl mycket att surfa via mobil, och man betalar per hekto sida.

Vi får väl se hur saker och ting artar sig…