Apropå Cola och cancerrisk

Aftonbladet har en artikel om hur både Pepsi Cola och Coca Cola ändrar sina recept i USA. Skälet är att man i Kalifornien vill sätta en varningsstämpel liknande den på cigaretter på grund av för högt innehåll av 4-metylimidazol. Man får iofs sätta i sig tillräckligt med Cola för att andra hälsorisker nog skall vara mer galopperande, men ändå liksom…

I kommentarsfältet hittar man det verkliga guldkornet i artikeln (se bilden):

Kush Shatri är en hjälte!

Dorsin är tamejfaen underbar

Det här är bara så klockrent att det förtjänar en egen bloggpost

Jan Björklund och Lars Leijonborg mer eller mindre personifierar varför jag aldrig kommer rösta på folkpartiet. De har båda helt glömt bort kärnan i liberalismen och ersatt den med någon slags nykonservatism eller någon avart därav.

Folkpartiet borde vara väktarna som ser till att individen smäller högre än samhället, ändå är det ett parti fullkomligt sprängfyllt av moralister som inget hellre vill än att lägga sig i våra göranden och låtanden.

Dorsin träffar så obehagligt rätt. Det borde inte vara så, men så är det.

They’ve forgotten the message and worship the creeds!

Mjau

Det kryllar av historier på nätet, men den här hade jag missat. Jag har tagit mig friheten att översätta, så håll tillgodo.

Hur du ger din katt ett piller

Ebil cat

1.) Ta upp katten och håll den med vänster arm som du skulle hålla en baby. Placera höger pekfinger och tumme på var sida om kattens mun och tryck mjukt medan du håller pillret i höger hand. När katten öppnar munnen, släpp pillret i munnen. Låt katten stänga munnen och svälja.

2.) Ta upp pillret från golvet och katten från under stolen. Håll katten med vänster arm och repetera processen.

3.) Hämta katten från sängkammaren och kasta bort det kladdiga pillret.

4.) Ta ett nytt piller ur förpackningen. Håll katten med vänster arm medan du med vänster hand håller stadigt i baktassarna. Tvinga upp kattens käkar och tryck in pillret långt bak i munnen med höger pekfinger. Håll kattens mun stängd och räkna till tio.

5.) Plocka upp pillret ur guldfiskskålen, och ta ner katten från garderoben. Kalla in maken/makan från trädgården.

6.) Knäböj på golvet med katten fastklämd mellan benen medan du håller både fram och baktassar i ett fast grepp. Ignorera kattens morranden. Låt din partner hålla kattens huvud i ett fast grepp med en hand, medan en linjal pressas in i munnen. Låt pillret glida in längsmed linjalen, och massera intensivt kattens matstrupe framifrån och bakåt.

7.) Ta ner katten från gardinstången, hämta ett nytt piller från paketet. Skriv en lapp att du skall köpa en ny linjal och laga gardinerna. Sopa försiktigt ner de trasiga figurinerna från spiselhällen och lägg dem åt sidan för senare limmning.

8.) Linda in katten i en stor handduk och låt din partner ligga på katten så att endast huvudet sticker fram ur partnerns armhåla. Sätt pillret i änden på ett sugrör. Tvinga upp kattens mun med en penna. Blås pillret genom sugröret in i kattens mun.

9.) Kontrollera på etiketten att pillren inte är farliga för människor. Drick ett glas vatten för att skölja smaken ur munnen. Rengör och lägg bandage på din partners arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.

10.) Hämta katten från grannens verktygsbod. Hämta ett nytt piller. Placera katten i ett skåp och håll skåpdörren över kattens nacke så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en sked. Skjut in pillret med hjälp av ett gummiband.

11.) Hämta en skruvmejsel från garaget och skruva tillbaka skåpdörren på sina gångjärn. Lägg en kall kompress mot kinden och kontrollera datum för senaste stelkrampsspruta. Kasta bort T-shirten och hämta en ny från sovrummet.

12.) Ring brandkåren för att få ner katten från trädet på andra sidan vägen. Be om ursäkt till grannen som kraschade in i staketet när han väjade för att undvika katten. Ta det sista pillret från förpackningen.

13.) Bind ihop kattens fram och baktassar med grovt snöre från trädgården och fäst ihop med bordbenet i vardagsrummet. Leta rätt på dina grova trädgårdshandskar i garaget. Tvinga upp kattens mun med en liten handduk och tvinga in pillret följt av en stor bit rå filé av biff. Håll huvudet vertikalt och häll i katten en kvarts liter vatten för att skölja ner pillret.

14.) Be din partner skjutsa dig till akuten. Sitt stilla och tyst medan doktorn syr ditt finger, din underarm, och tar bort resterna av pillret ur ditt högra öga. Stanna till på vägen hem och beställ ett nytt vardagsrumsbord.

15.) Ring veterinären och be dem komma på hembesök.