Pirate ISP

Vi piratpartister tror på framtiden. Vi tror på rymdhissar, glasögon med internet och tredimensionella skrivare som kan skriva ut en kopia av sig själv.

Men vi inser också att framtiden bara kommer till den som vill vara med att skapa den. Därför finns de bland oss som helt enkelt gör det. I Lund har några av dessa nu nu startat framtidens ISPPirate ISP. Lycka till!!!

”Var optimist”, Gustav Dalén

Jag har en pin som det står ”Var optimist” på. Jag fick den på ett mingel i Stockholm av några företrädare för Dalénmuséet. De berättade att de präglat nya likadan nålar som de Gustaf Dalén lät prägla efter Kreugerkraschen. Uppfinnaren av AGA-fyren var trots sitt handikapp en evig optimist, och förstod värdet av optimism.

Jag kommer tänka på detta när jag läser avslutningen på ett inlägg om rymdindustri på Bringbackboats:

Jag tror nog att bristen på optimism riskerar att bli vår civilisations största flaskhals; med en sådan skulle ingenting räcka till även om vi så hade fem jordklot. Optimism är, i all korthet, vår viktigaste resurs.

Vi inom piratpartiet tror på framtiden. Vi är optimister trots att det växande övervakningssamhälle vi kämpar mot ibland synes för dumt, för mäktigt och för oundvikligt. Därför lanserar vi idag en webbsida för våra visioner om framtiden. På bloggen 2022.nu kommer ett stort antal pirater, piratsympatisörer och andra närstående skriva om sin bild av framtiden. Själv skriver jag den 23 juli och Marcus den 15 augusti.

Läs premiärinlägget av Jacob Hallén. Framtiden är redan här.

Välkommen till år 2022

Under de två sista månaderna innan valet kommer skribenter från kretsarna i och kring Piratpartiet skildra sitt framtida samhälle på den visionära bloggen 2022.nu.

Det första inlägget kommer upp den 19 juli och sedan är det meningen att en ny skribent ska ta över stafettpinnen varje dag fram till den 19 september. Ansvarig redaktör är Jimmy Callin, som beskriver syftet med initiativet så här:

Genom att visa upp just dessa personer som brinner för Piratpartiets frågor hoppas jag att trovärdigheten ökar för Piratpartiet som parti och för dess politik. 19 juli drar det igång, och varje dag fram till valet den 19 september kommer vi att få bekanta oss med ett nytt ansikte som förklarar sin bild av framtiden ur ett alldeles unikt perspektiv – sitt eget – och hur Piratpartiets frågor får plats i den bilden. Min förhoppning är att det ska ge en klarare bild av svaret på frågan: Varför Piratpartiet? En fråga som har lika många svar som antalet pirater.

Låt det förflutna stanna där det hör hemma och ersätt rädslan för det okända med nyfikenhet. Börja istället lära känna framtiden, ty hon är redan här. Vackrare än någonsin.

Både jag och Marcus deltar: min text kommer den 23 juli och Marcus den 15 augusti. Det ska bli roligt att lyfta blicken från dagspolitiken och skriva om framtiden. Och välbehövligt – för framtiden är redan här.