Som man frågar får man svar

För någon vecka sen så reagerade jagfilmfolket.se – en webbsida från de som är med i det svenska filmavtalet. De intervjuar veckans politiker. Både urvalet av politiker och valet av frågor är naturligtvis ren propaganda, dålig sådan dessutom. Sen dess har mängder av bloggande politiker som har en annan syn på t ex fildelningsfrågan svarat på deras frågor. Av någon anledning har inte Filmfolket brytt sig om att utse en veckans politiker sen dess. Eftersom de inte sätter ut vilken vecka deras politiker är veckans politiker är det svårt att avgöra om detta beror på att de har slutat med utnämningarna eller om de helt enkelt inte gör det varje vecka.

Josh tyckte deras frågor var så dåliga att han hittade på egna roligare. Efter lite betänketid har jag nu kommit fram till mina svar på dessa:

1. Vilket är din bästa nedladdning någonsin?

Jag laddar inte ner film. En gång köpte jag en hel säsong av Filip och Fredriks Ett herrans liv för researchbruk från Kanal5. Av någon anledning gick det inte att få hem den. Efter många samtal med deras tjänstvilliga support, ett litet IT-företag i nordligaste norrland, så fick jag rådet att leta upp den som torrent. Så då installerade jag Vuze och fick snabbt hem en riktigt bra samling Ett herrans liv-avsnitt. Räknas det?

2. Hur brukar du oftast rösta, har du exempelvis testat något av alla de svenska vårdskolaomsorg-alternativ som klumpat ihop sig i Mittens Rike?

Ja, men jag har slutat. Abstinensen var inte alls så svår som folk säger.

3. Tycker du att rättssäkerhet, budbärarimmunitet och brevhemlighet är viktigare för samhället än att en välmående bransch med en armé av gråterskor får idka utpressning mot barnfamiljer?

Generellt sett är jag emot utpressning av barnfamiljer. De där andra långa orden låter ju som bra saker. Är det sant att jag får välja?

4. Hur tycker du att man ska minska konkurrenstrycket från den illegala underhållningskartellen för de legala aktörer som distribuerar kultur via nätet, bland annat på The Pirate Bay?

Klarar sig inte kulturdistrubutörerna på nätet rätt bra utan vår hjälp. Ni vet, jag har ett liv att sköta. Om jag slipper så ägnar jag mig åt viktigare saker.

5. I många europeiska länder fanns en gång i tiden så kallade black rooms där maktens lakejer öppnade och kontrollerade all post. Tycker du att vi ska ha samma regler i Sverige?

Jag är för black rooms om det händer roliga saker i dem och om jag får vara med. Var det svar på frågan?

Några andra som har svarat på Joshens frågor: