Tack för bidragen

Det har varit ganska tydligt några dagar att nödropet om bidrag och annan hjälp gått ner på tomgång. Det sista bidraget som kom in dök upp sista dagen i Augusti, vilket nu är mer än en vecka sedan.

Jag kan inte längre motivera att ha ett nödrop klistrat som topp-post på bloggen, vid någon punkt är det dags att plocka ner den och gå vidare. Jag hade faktiskt gärna kramat några tusenlappar till ur nödropet (no kidding 😀 ), eftersom jag inte nådde hela vägen till de hundra K som jag satt som någon form av slutpunkt. Men jag nådde det viktigaste delmålet, att få in mer än de sjuttiotusen som var akuta. Totalt landade kampanjen på ungefär sjuttiosextusen kronor, vilket var långt mer än jag vågat hoppas på.

Nästan sextiofyra av de sjuttiosextusen kronorna kom från en enda okänd välgörare, medan vänner, bekanta och anonyma välgörare i övrigt lyckades mata in de sista tolv. Jag har nu betalat en drös privata skulder, några helt och andra delvis, vilket lugnat nerverna betydligt. Mobilen är fortfarande skit, men det kan vänta. Ritplattan sjunger på sista versen, men den får hålla en stund till. Datorfrågan är löst på ett sätt som inte är precis vad jag ville, men som är långt bättre än jag fruktade.

Här är hela listan på alla gåvor ni satte in, med ett stort tillhörade tack och stora kramar.

Fortsätt läsa ”Tack för bidragen”

Det är inte ofta jag får ståpäls av människors godhet

Det här är så jävla otroligt att det inte finns en chans att det är sant. Det var min första reaktion när jag idag öppnade min internetbank mitt i natten efter att ha suttit och tecknat den sista doodlen till TPB-kampanjen. Jag var så trött att jag till och med skrev in fel lösen först, men till slut var jag inne och kollade kontoöversikten, det är ju lite roligt nu när alla är så snälla.

???

!!!

Notera den här raden…

2010-08-26 KYRKRÅTTA 63.880,00

Vartenda hårstrå reste sig på kroppen, till och med de obefintliga håren på toppen av skulten. Sen började jag darra som ett asplöv. Sen kände jag hur tårarna trängde fram i ögonen.

Någon okänd människa har skickat en fullständigt obegriplig gåva. Det kan liksom inte vara sant, vem är det som gör sådant? Det är som att vinna på lotto, men med vetskapen att jag har en verklig människa att tacka för vinsten, inte ett opersonligt jäkla spelsystem. Jag känner en oerhörd vördnad över sådan givmildhet, och börjar nu få ett blåmärke på vänsterarmen för att jag nypt mig en gång för mycket.

Jag skrev att jag behövde hundratusen totalt för att komma på rätt köl, och sjuttiotusen akut. De sjuttio har jag nu nått upp till.

För mig innebär det att jag kan återta delar av mitt sociala skyddsnät. Det är som att någon lagt ut en bro över det minfält som varit min vardag i över ett år. Pengarna kommer ta slut så fort att jag inte riktigt hinner fatta att jag haft dem, men lika snabbt som pengarna försvinner så kommer mitt begynnande magsår att lugna ner sig.

Det är svårt att ge uttryck för den tacksamhet jag känner mot alla som gett en slant. Ni visar att det finns hopp för mänskligheten. Jag skrev om den här gåvan separat eftersom den var så otrolig, men jag har absolut inte glömt er andra. Varenda en av er har gjort den senaste veckan till något roligt, som att vara barn och gå i väntan på tomten, som att våga hoppas att allt inte skall bli skit.

Nu kan jag jobba lite till med PPs prylar i vetskapen om att min värld inte trillar omkull innan valdagen.

Det känns nästan förmätet att försöka samla in de sista tjugoåttatusen nu, men jag låter ändå vädjan stå kvar. Det akuta problemet är löst men jag är inte hemma än, jag behöver trettiotusen till. Ändå är det som en sten har fallit från mina axlar och jag känner mig nästan lite rusig.

Benen fjädrar bra idag 😀

Hjälp mig få fötterna under mig

Det är nu snart ett och ett halvt år sedan jag betalade en kuslig restskatt: 164400 kronor var slutnotan. Det motsvarar tiotusen kronor rent per månad varje månad sedan dess.

(Jag bad om hjälp och sa att jag behövde hundratusen för att komma på fötter. Responsen var underbar och jag funderade nästan på att blåsa av av ren tacksamhet, men de sista stora hålen finns fortfarande kvar — så jag låter vädjan stå kvar.)

Fortsätt läsa ”Hjälp mig få fötterna under mig”