PP-grafik

Under våren och sommaren 2010 har jag varit ordentligt involverad i arbetet med att skapa kampanjmaterial. Jag och Emma spånade lite när hon överlämnade stafettpinnen och hon funkade tillsammans med Mikael Johansson som bollplank. Ur det kom kampanjmaterialet med folder, flyers och affisch — alla med de kännetecknande solstrålarna och orden integritet, kultur och kunskap inbäddat.Målsättningen med den grafiska formen var som alltid att väcka uppmärksamhet, det finns många sätt att göra det, men den här gången valde jag färgstyrka och en nästan skrikig ton. Jag tycker det blev bra och jag tror det är effektivt. Stackars överarbetade Janne som har huvudansvaret för kampanjerna var i alla fall glad över materialet.

Efter att grundmaterialet framställts har det varit diverse revisioner, där jag gått från normalt fyrfärgstryck till dekorfärgstryck för att få affischerna mer färgäkta. Jag gjorde också en förlaga till en knapp.

Knappen blev lite i mörkaste laget, men rätt bra ändå.

Till slut blev jag tillsammans med Max Gnipping, UPs grafikguru, enrollerad att sätta ihop en UP-PP affisch utifrån Sandra Grosses idéer om budskap. (Max skaffa dig en uppdaterad blogg, så jag kan visa lite bloggkärlek! 😛 )

Som alltid i UP/PP har det varit ett svärmarbete, där jag haft huvudansvaret men där andra kommit med bra idéer och gjort det som var bra ännu bättre. Emma visste jag redan att det var kul att jobba med, Mikael var bara med i ett tidigt stadium så vi hann aldrig känna på varandra ordentligt, medan Max var en ny bekant som jag omedelbart klickade med. Jag gillar att göra saker själv, men jag har upptäckt att det är ännu roligare att göra saker i samarbete.

Vi gjorde tillsammans en aning våld på UPs grafiska profil, där vi gick från ursprungets ganska rena färger till mer tonade och lånade strålarna från de andra affischerna för att få det att sitta ihop bättre med PPs nuvarande grafiska form. Det blev effektfullt.

Doodlar på The Pirate Bay…

Det är lite av en PR-kupp att få annonsera på The Pirate Bay. Det är dessutom inte vanliga annonser, utan Piratpartiet får under en vecka äga förstasidan och dess doodlar (grafiken ovanför sökfältet).

Jag fick tecknandet av doodlar som uppgift, något jag inte kunde säga nej till. Det skall bli en per dag i en vecka.

Alla bilderna ovan finns i hyfsat stort format på Flickr, och vill ni ha alllihop i klump har jag en zip ni kan hämta… Tar det död på servern, får jag omvärdera, men just nu låter jag den finnas där som service.

Licenserna är som alltid CC(by-nc-sa) men med tillägget/friskrivningen att ni inte alls behöver bry er om att pressa in mitt namn på eventuellt pp-material ni använder bilderna till.

/Marcus

3 svar på ”PP-grafik”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.