Avdelningen ofrivillig humor

Margareta Cederfelt har säkert haft roligare dagar än när hon fick en kommentar på sin blogg som gav en aning ”lustiga” associationer… När olycksfallet i tankearbetet fick ljuset på sig, var hon väldigt snabb med att ta bort hela posten, men naturligtvis inte snabbare än googles cache-maskin, ni vet den där som alla som stoppar foten i munnen tycks glömma existerar 😀

Kommentaren i bilden är: ”Jag håller med 100%!! Arbete ger frihet! http://tinyurl.com/m57oat”.
Korturlen leder till googles bildsök, på ett snart sjuttio år gammalt tema. Så kan det gå när man inte riktigt låter huvudet hinna med när man skriver.

Stackars Margareta har inte haft det så lätt den senaste mandatperioden. Hon har haft jobbiga journalister som bråkat med henne, blivit ombedd att komma med raka svar på oroliga medborgares frågor, hon har helt lyckats missuppfatta vem som styr innehållet på WikiPedia.

För att vara tydlig så tror jag inte på något sätt att Margareta har en agenda som ens ligger i närheten av vad det framstår som i den kommentaren till hennes faux pas. Att säga att egen inkomst och eget deltagande på arbetsmarknaden gör det lättare att integreras och skapa sig en plats i den svenska tillvaron är näst intill en truism. Att vara inne är lättare än att stå utanför och den som är inne har lättare för att komma längre in.

Samtidigt ser jag en humor i klantigheten. För trots att jag själv har en fot i en borgerlig samhällsanalys, så irriteras jag av nyanslösheten och den nästan forcerade entusiasmen över arbetet, arbetet, arbetet, som om det var svaret på allt. Frihet för mig är inte arbetet som sådant, utan den situation av självförsörjande, oberoende och självstyre arbetet kan bidra till. Jag är själv rätt ofri just nu, trots att jag jobbar, för att ekonomin inte funkar och jag därför är beroende av andra för att få mitt liv att fungera.

Frihet är inte arbete, frihet är att ha förutsättningar att kunna styra över sitt eget liv, att inte ha någon som hänger en över axeln, att kunna lita på samhällets spelregler. Är det frihet moderaterna vill ha, så har de en bit kvar att fundera på hur man uppnår det målet.

Där har vi pirater många mils försprång på Margareta Cederfelt och hennes partikamrater.

8 svar på ”Avdelningen ofrivillig humor”

 1. Jag tror inte hon har någon dold agenda heller, hon är helt enkelt ett gott exempel på de många iq befriade inkompetenta byråkrater som state anställer. Nu råkar hon vara politiker men staten är fortfarande den organistation som betalar ut hennes lön. Byråkrat, politiker, polis, osv. alla äro insyltade i samma korrupta och omoraliska system av förtryck och tyranni mot folket.

 2. Absolut klockren!

   

  Snatcka om att tanten måste fått hjärnsläpp, ”foten i munnen”, ja. Först blev jag alldelens häpen, sedan kom det spontana skrattet i min ensamhet bakom datorskärmen. Den kommentaren, vilken råsop!

 3. Jo, jag skrattade rätt gott jag också. Upprinnelsen till upptäckten var att någon frågade sambon på facebook om den bloggen var fejk eller om den, hemska tanke, var på riktigt…

 4. Särskilt snabb var hon ju inte, posten har legat där i ett år. Den uppmärksammades nu i samband med en bild på en (m)-banner med ”Arbete ger frihet” på, varpå den togs bort. Kolla datumen på bilden.

 5. Jag såg det där bannerna på bild hos Fanny.

  Det må förvisso vara sant att arbete ger frihet, men kopplingarna till uttrycket gör ju att det är svårt att använda det–så vad sägs om att vända på det?

  Frihet ger arbete är ju en devis som går på ett djupare plan; först när medborgarna är fria blir samhället fritt och med denna frihet kommer möjligheten att få ett arbete…

  BAra en tanke, liksom. 😉

 6. Kommentaren är ju också dryga året gammal så frågan är om tanten ens har kollat den. Hon har väl helt enkelt blivit uppringd av någon uppkopplad moderatkollega när den fejkade dekalen började snurra runt och folk började googla.

 7. Det är ganska många politiker som tycker man borde blogga, eftersom det tydligen skall vara bra, men som inte riktigt fattar vad formatet innebär. Det skulle inte alls förvåna mig om det gick till precis som Jonas säger.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.