Dorsin är tamejfaen underbar

Det här är bara så klockrent att det förtjänar en egen bloggpost

Jan Björklund och Lars Leijonborg mer eller mindre personifierar varför jag aldrig kommer rösta på folkpartiet. De har båda helt glömt bort kärnan i liberalismen och ersatt den med någon slags nykonservatism eller någon avart därav.

Folkpartiet borde vara väktarna som ser till att individen smäller högre än samhället, ändå är det ett parti fullkomligt sprängfyllt av moralister som inget hellre vill än att lägga sig i våra göranden och låtanden.

Dorsin träffar så obehagligt rätt. Det borde inte vara så, men så är det.

They’ve forgotten the message and worship the creeds!

16 svar på ”Dorsin är tamejfaen underbar”

 1. Ja jösses. Jag orkade inte se Jan Bj i teve. Är deppad nog ändå.
  Vilken tur att du la upp Dorsins visa!
  Hans visa om Mooona var också bra.

  Ruggit med ett land där vi dels har två block i st för ett antal partier med klara ideologier, och dels att vardera blocket styrs av social-konservativa partier.
  Stackars land.

 2. Det har sagts att Stå-uppare är den yrkesgruppen med högst IQ, och Dorsin är en av de skarpaste i Sverige. Jag är övertygad om att han kommer gå till historin som Povel, Hasse och Tage.

 3. Folkpartiet brukar å andra sidan – bortsett från sitt namn – inte kalla sig liberaler, utan socialliberaler, vilket är otroligt mycket längre ifrån varandra än namnet antyder. Mattias Svensson har skrivit bra om det. Följdaktligen avviker de inte från sin ideologi alls – de har bara en dålig sådan!

 4. Mer Franco än Barrack – Jaaaan…

  Den tar jag med mig ut i världen – Tack för tipset.

  Mvh
  Fredrik Larsson

 5. @LAKE: Nej jag tyckte inte heller sången om Mona var lika vass. Vare sig texten som inte alls var lika slagkraftig, eller melodin som inte alls var lika trallvänlig.

  Den om Jan Björklund är däremot lysande satir, oavsett vad Ingerö tycker om saken, för den tar fasta på alla de frågor där Björklund och folkpartiet tagit ett par rejäla sjumilasteg bort från liberalismen som de hyser en läpparnas bekännelse till. Att det sen är överdrivet och onyanserat tillhör liksom formatet 😀

 6. @Caspian: Mattias gillar inte socialliberalismen, det är inte direkt förvånande. Själv tycker jag hans analys är rätt grund. Jag skrev om det hela för ett par år sedan http://fridholm.net/2008/02/20/frihet-jamlikhet-broderskap-eller-nagot-sant/

  Jag ligger själv och svävar mellan klassisk liberalism och socialliberalism. Jag tror att det som är det mest väsentliga är vad man använder som kompass för hur man bedömer verkligheten. Ur den synvinkeln personifierar lite för många ledande folkpartister hur det kan gå när man glömmer bort att liberalismen måste förbli kompassen för förmenta liberaler.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.