Rorösostota popiroratot i DN:s reklamcup

Idag har Piratpartiet en helsidesannons i DN. Som ni vet är jag ingen fan av denna publikation men med de problem partiet har att ta sig ut från nätet till köttvärlden så kan annonsering i en av Sveriges största tidningar vara värt ett försök.

Annonsen kom till genom ett samarbete med reklambyrån pmochco, som ville ställa upp i DN:s Reklamcup. Vi samlade in 90 000 kronor till deltagaravgiften under ett hektiskt dygn eller två innan deadline.

Nu finns annonsen där och vi hoppas på fler införanden i kraft av att vi vinner över vår motståndare. Går vi hela vägen blir det fem helsidor i DN innan valet. Man får väl drömma lite.

Annonsen i sig är enkel, en textrad:

Alollola soseror inontote upopop totilollol sostotororeboboror.

Pirater skojar med rövarspråket för att föra fram ett allvarlig budskap: storebror är inte alltid snäll och han har koll på dina meddelanden även om de är hemliga. Ungefär så har vi tänkt, nu hoppas vi bara att vi tänkt rätt.

EDIT: Man kan rösta på Resume och Dagens Media, vilken av dagens två annonser i reklamcuppen man tycker är bäst.

7 svar på ”Rorösostota popiroratot i DN:s reklamcup”

  1. Alltså…själva huvudtexten tycker jag är alldeles utmärkt…men undertexten är katastrofal! Den säger:

    ”Se till att integritetsfrågorna sköts av experterna i höst.”

    Jag trodde själva grundidén med Piratpartiet var att inkludera människor (och väljare). En sådan formulering tror jag riskerar att istället alienera väljare då man i princip säger ”Integritet är så svårt att du inte förstår det. Om du röstar på oss så slipper du tänka.” Synd, verkligen synd.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.