”Var optimist”, Gustav Dalén

Jag har en pin som det står ”Var optimist” på. Jag fick den på ett mingel i Stockholm av några företrädare för Dalénmuséet. De berättade att de präglat nya likadan nålar som de Gustaf Dalén lät prägla efter Kreugerkraschen. Uppfinnaren av AGA-fyren var trots sitt handikapp en evig optimist, och förstod värdet av optimism.

Jag kommer tänka på detta när jag läser avslutningen på ett inlägg om rymdindustri på Bringbackboats:

Jag tror nog att bristen på optimism riskerar att bli vår civilisations största flaskhals; med en sådan skulle ingenting räcka till även om vi så hade fem jordklot. Optimism är, i all korthet, vår viktigaste resurs.

Vi inom piratpartiet tror på framtiden. Vi är optimister trots att det växande övervakningssamhälle vi kämpar mot ibland synes för dumt, för mäktigt och för oundvikligt. Därför lanserar vi idag en webbsida för våra visioner om framtiden. På bloggen 2022.nu kommer ett stort antal pirater, piratsympatisörer och andra närstående skriva om sin bild av framtiden. Själv skriver jag den 23 juli och Marcus den 15 augusti.

Läs premiärinlägget av Jacob Hallén. Framtiden är redan här.

2 svar på ””Var optimist”, Gustav Dalén”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.