Välkommen till år 2022

Under de två sista månaderna innan valet kommer skribenter från kretsarna i och kring Piratpartiet skildra sitt framtida samhälle på den visionära bloggen 2022.nu.

Det första inlägget kommer upp den 19 juli och sedan är det meningen att en ny skribent ska ta över stafettpinnen varje dag fram till den 19 september. Ansvarig redaktör är Jimmy Callin, som beskriver syftet med initiativet så här:

Genom att visa upp just dessa personer som brinner för Piratpartiets frågor hoppas jag att trovärdigheten ökar för Piratpartiet som parti och för dess politik. 19 juli drar det igång, och varje dag fram till valet den 19 september kommer vi att få bekanta oss med ett nytt ansikte som förklarar sin bild av framtiden ur ett alldeles unikt perspektiv – sitt eget – och hur Piratpartiets frågor får plats i den bilden. Min förhoppning är att det ska ge en klarare bild av svaret på frågan: Varför Piratpartiet? En fråga som har lika många svar som antalet pirater.

Låt det förflutna stanna där det hör hemma och ersätt rädslan för det okända med nyfikenhet. Börja istället lära känna framtiden, ty hon är redan här. Vackrare än någonsin.

Både jag och Marcus deltar: min text kommer den 23 juli och Marcus den 15 augusti. Det ska bli roligt att lyfta blicken från dagspolitiken och skriva om framtiden. Och välbehövligt – för framtiden är redan här.