Lysistrate i den svenska valrörelsen

Vad skulle hända om alla vi piratpartinördar ställde ett ultimatum till våra konservativa och teknologiskt utmanade vänner, föräldrar och andra närstående?

I den klassiska komedin Lysistrate användes sexstrejk för att tvinga de krigiska männen att förhandla ett slut på det pelloponesiska kriget. I vårt fall handlar det väl kanske inte om att förvägra någon våra sexuella tjänster, även om det skulle vara humor i prostitutionsdebatten. Snarare handlar det om något som fortfarande är kännetecknande för många av oss i partiet — vår tekniska nördighet…

  • Om vi pirater vägrade vara våra familjers, vänkretsars och bekantas bekantas gratis datasupport.
  • Om vi som motkrav för all hjälp krävde att den vi hjälpte satte sig in i integritetsfrågorna – tjänster och gentjänster.
  • Om vi krävde att de utifrån sin nyvunna förståelse formulerade en sammanhängande och logisk ståndpunkt.

Det är inte utan att jag funderar på vilken effekt det skulle få?

Varför skall jag hjälpa dig att komma ut på nätet, så att du kan bli övervakad? Det är en bra fråga som väntar på ett bra svar…

3 svar på ”Lysistrate i den svenska valrörelsen”

  1. Första effekten blir nog att Sveriges professionella supportlinjer blir utsatta för nåt liknande Slashdoteffekten…

  2. Det här är ett bra exempel på den potentiella makt som piratrörelsen har men som behöver koordination och styrning för att fungera. Vore trevligt om vi hade någon sådan inom PP.

    För att få rejält genomslag så tror jag vi behöver utvidga den här typen av aktioner bortom närmaste vänskapskretsen dock. Jag är rädd för att det krävs någon slags rejäl uppoffring…eller åtminstone en risk därav för att vi skulle kunna lyckas med civil olydnad (som det här egentligen bottnar i). Eftersom fenomenet är så främmande i denna individualismens (egoismens?) tidevarv så tror jag det finns potential för genomslag om den genomförs väl.

     

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.