Dagens tips: Gullmarsplan av Gullmarsplan

Jag hoppas att det inte bara är släktskapet som gör att jag imponeras av detta tämligen nyfödda svenska popband. Visst, Jokke Dahlström är min unge kusin och han påminner ibland smärtsamt mycket om mig som ung, men eftersom jag har oerhört svårt för nepotism i alla dess former och grubblat länge på om jag vill favorisera hans band Gullmarsplan av det skälet så vågar jag hoppas att det är äkta beundran och inte släktskap som talar när jag nu till slut skriver det här.

Gullmarsplan är ett spännande nytt svenskt indieband i gränslandet mellan pop, rock och visa. Jag antar att det finns ett nytt och spännande genrenamn för det dom ägnar sig åt, men i så fall är jag för gammal att känna till det. Jokkes texter är innovativa och fulla av referenser bakåt i rock- och litteraturhistorien. Musiken söker också sina referenser i ett brett fält.

Ni får lyssna själva och se om ni kan gissa vilka husgudarna är. (Förutom Thåström för det är en dead give-away.)

Videon eller vad man ska kalla det har jag gjort. Jag fotade lite en vacker dag i Stockholm och efter ett mindre slagsmål med en blandning av Keynote och FinalCut så är det iaf en Youtubevideo … vad mer kan man begära av en beundrare/kusin/fanklubbsmedlem … eller vad säger du Jokke.

Ett svar på ”Dagens tips: Gullmarsplan av Gullmarsplan”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.