Sverigedemokraterna i papperskorgen

Tack Magnus Betnér för ditt engagemang, ditt arbete men framförallt din skärpa när du roar dig med att dissekera Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraternas sätt att handskas med siffror, och att cyniskt utnyttja misslyckandet för svensk integrationspolitik för att plocka enkla opinionspoäng på en outtalad främlingsfientlig agenda är något som behöver granskas. Att det görs bättre av en sketen komiker i hans dagbok än av de stora redaktionerna är sorgligt.

Men tack och lov att det görs.

Jag läser hos Nikke att det är många som tycker  att texten borde publiceras på någon av de stora debattsidorna. Jag hoppas de får som de vill. Hos Nikke hittade jag också den fina bilden som pryder detta inlägg.

DN debatt visade i veckan att de kan ta in viktiga artiklar om integrationsfrågan. Dilsa Demirbag-Stens text om segregation och om skillnaden mellan det Sverige hennes familj kom till 1976 och nutidens är viktig läsning. Någonstans gick det fel. Sverigedemokraterna hävdar att det beror på för många invandrare. Visar man dem att det inte stämmer, hävdar de att det är en annan sorts invandrare nu. Och så vidare. Vi har ju lärt oss av Betnér att det är så de gör.

Jag tror att det handlar mer om ett hårdare och mindre förlåtande samhälle. Ett samhälle där du antingen är innanför eller utanför. Ett samhälle som har mindre plats för olikheter. Om jag har rätt så är det en fråga som vi tillsammans måste börja göra något åt. Och inte bara på politisk väg, utan i våra egna liv, varje dag.

Fredrik Kjellberg plockar också upp facklan. Han har precis som vi lagt till en bild med devisen ”Dags att förpassa de sverigedemokratiska idéerna till papperskorgen” som Nikke Lindqvist tillsammans med @freddegradde har tagit fram på sin blogg.

3 svar på ”Sverigedemokraterna i papperskorgen”

 1. Det finns ytterligare en aspekt av invandringen, nämligen den att under de senaste 45 åren har vi haft en stadig invandring till Sverige. Tittar man på hur Sverige har utvecklats under denna tid så hittar man en del intressanta fakta. Jag använde Gapminder ( http://www.gapminder.org/ ) ett utmärkt instrument och då hittade jag följande:

  Sedan 1972 har vi

  Fördubblat den genomsnittliga inkomsten (när man har justerat för inflation)
  Sänkt barnadödligheten till 1/4.
  Samt ökad förväntad livslängd med 5 år.

  Jag ser inte detta som ett bevis – men som en indikation att invandringen har gett oss mängder av fördelar som vi ofta väljer att se bort ifrån.

  Dessutom brukar SD alltid referera till 70-talet som någon slags ”guldålder” när allting var bättre än nu. Som vanligt har de helt fel.

  Hela artikeln finns i min blogg, på:

  http://clas-mp.blogspot.com/2010/04/ar-vi-masochister-eller-bara-enfaldiga.html

   

   

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.