Valpejl har pejl

Tack!

SVT tar inte bara sitt public service-uppdrag på allvar. Valpejl-redaktörernas handläggning av såväl lanseringen av valpejl.se som kritiken mot den visar att de är med i sin tid.

Idag behöver man inte vara lika rädd för att göra fel, bara man behärskar konsten att ändra sig, att göra rätt. De tusentals felfinnarna, förståsigpåarna och gravt partiska internetaktivisterna utgör en fantastisk resurs om man inte är rädd för dem.

Summan av dem är varken partisk eller elak. I genomsnittet av deras uppfattningar finns något som är mycket likt sanning. I kritikens innersta rum bor kärlek. Att ge dem en provversion av en ny tjänst ger dig ovärderlig hjälp i form av ett användartest i skarpt läge och en relevansbedömning.

Med den information som uppstår ur en ofärdig lansering kan den kloke i nästa steg inte bara få en bättre tjänst utan dessutom visa storheten i att kunna ha fel och ändra sig. (Som en extra bonus vinner man de tidigare kritikernas hjärta.)

Tack Valpejl för att ni insåg att det var fel att utesluta F! och Piratpartiet från er valbevakning. Tack för att ni visade hur bra det fungerar att göra om, göra rätt.