Senkommen bloggkärlek

Marcus har skrivit mycket på sistone, men missade fram till igår att det pågår en bloggkärleksvecka. Det får vi väl se till att rätta till ordentligt, för nog finns det en drös bloggar vi vill ge lite kärlek till.

Love with all your Heart

Vi måste börja med Joshens slägga, eftersom det nog inte finns någon annan bloggare som lika många gånger fått oss att kippa efter andan av igenkännande skratt. Josh har en rapphet, humor och skärpa som inte går ut över hans djup och till råga på allt får han det att se så lätt ut… Även HAX är en sådan favorit, både i sin kortare telegramstil och i sina längre texter där han får möjlighet att bre ut sig lite mer.

Emma kommer alltid att äga en bit av våra hjärtan — inte bara som chefen för internet, utan också för hennes förmåga att nyansera och propagera om vartannat. En uppseglare på sistone är Johanna, som vågar ta ut svängarna och förbli intellektuell. Jardenberg skulle ensam kunna användas som ett lexikon över saker att läsa för att hänga med.

Satmaran länkade hit, och vi blev onekligen smickrade eftersom vi gillar henne också. Rikard gillade vi skarpt från första sekund AFK, och hans blogg går inte av för hackor heller. Mikael är en ny favorit, som dessutom var riktigt piratsnäll och skickade Marcus bokstaven K som gått sönder på hans tangentbord. Och det går inte att utöva länkkärlek och inte ta med Farmor Gun, som är yngre till sinnet än både en och annan förgubbad/förtantligad tjugoplussare vi mött genom åren.

Oscar Swartz väjer inte för de svåra frågorna. Niklas (f d Blogge) på 之乎者也 är befriande kompromisslös och modig. Även om vi ibland blir lite svettiga, så tillhör allas vår Rick Falkvinge även han de modiga. Vi får också skicka en ros till Mattias Bjärnemalm, som envist försökt få oss att bli bättre pirater. Anna Troberg har vi följt lite mer på sistone, och hon lyckas fånga de viktigaste frågorna i de flesta lägen. Christian gör allt han kan för att hålla oss ajour med dumheterna från övervakningsivriga europapolitiker.

Utanför PPs spelfält finns en annan av våra favoriter Mary, som visar att alla moderater inte helt har tappat koncepterna. Hon har sällskap av Kent, som borde få föreläsa för riksdagsmännen om hur man för ett politiskt samtal. Även Karl Sigfrid visar att alla moderater inte är idioter.

Bland liberalerna är en av våra absoluta favoriter Lars-Erick, som ger en fingervisning om vad ett folkpartistiskt liberalt parti i Sverige skulle kunna stå för. Vi är rätt brända på centern, men Hanna Wagenius förtjänar ett omnämnande, liksom Markus ”LAKE” Berglund.

På den rödgröna sidan måste vi bara nämna Erik Laakso, som är en av de människor med starkast personlig integritet vi stött på på nätet. Han får sällskap av vår gästbloggare Henrik, som nu ”startat eget” — fortsättning följer.

Bland mer politiskt obundna hittar vi Kjellberg, vars skriverier vi fångar upp med jämna mellanrum för att jorda oss. Han får sällskap av Scaber Nestor, som är så rakryggad att det nästan är kusligt. De får båda sällskap av Pezter, som har en direkt stil utan ursäkter — vi håller inte alltid med, men älskar att läsa.

Anders Mildner är den enskilde journalist i Sverige vi känner störst respekt för. Han försöker förstå och analysera utan att stagnera — och tycks dessutom ha hjärtat på precis rätt ställe. Dessutom måste man läsa Martin Ezpeleta, som har en skrivarbegåvning vi är direkt avundsjuka på. Vi måste också nämna Lisa Magnusson, som är en fräsch fläkt på Aftonbladet.

Som vanligt har vi säkert glömt någon och kommer några minuter efter publicering slå oss för pannan. (Om du känner dig bortglömd, så ber vi om ursäkt redan nu 😉 )

14 svar på ”Senkommen bloggkärlek”

 1. Tycker det är onödigt att be om ursäkt när man har listat en sån fin grupp med människor! 🙂

  Länkkärlek är alltid kärlek! Ja man kommer alltid glömma/missa folk i uppräkningar, men människor borde lära sig se det vackra inte bara ”jag var inte med :(” 😛

  #wordness

 2. Christian: Det är åtgärdat, tack för korren.

  Marcus: Jag skriver under på allt, min ända invändning är att du inte lät mig vara medförfattare. Vi har så samma favoriter att det är läskigt!

 3. Tack – jag återgäldar och skriver senare en post själv. Ni båda kan rökna med att finnas med på min lista.

 4. Men skriv till dig som medförfattare då Göran, och lägg till något om jag glömt någon av dina favvisar.

  @Christian: ooops! Klipp och klistra är alltid vanskligt.

  @LAKE: Jag pekade om namnservrarna för henrikbranden.se i tisdags.

 5. Alltså, nu känns det ju rent fånigt att försöka skriva en egen bloggkärlekspost eftersom den skulle bli i det närmaste identisk.

 6. @Marcus Svårt att byta förf över ifånen. Jag är nöjd med din lista!

  @Josh Har du dig själv som favorit din lilla narcissist!?

 7. Instämmer med Joshua. Och tackar och bugar själv.
  Som framgått ser jag piratpartiets frågor, dvs de som de för fram, de borde ju vara allas, som oerhört viktiga i dagens läge.
  Men då vi inte vet ngt om valresultatet och situationen därefter så kan jag inte låta bli att intressera mig för tiden efter valdagen och hur och om partierna förmår lyfta sig i håret och leva upp till och/eller återfinna sina ideologier. Som liberal är jag därför bekymrad över hur fp vanvårdar sina stolta traditioner – och hur lite alla ledande politiker vet både om liberalismen och om andra ideologier.  Och hur de vantolkas.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.