Integritetsvänner I

Ibland kan det låta som att vi pirater tror att vi är de enda som bryr sig om den personliga integriteten och informationspolitiken.

Naturligtvis är det inte så. Och givetvis blir man som piratpartist glad och upprymd alla de gånger man ser våra värderingar, tankar och sakpolitiska uppfattningar få stöd av företrädare i andra partier.

Jag skulle kunna göra en lång lista här på sådana ”favoriter”. Risken att den inte ska bli tillräckligt omfattande gör att jag tvekar. Jag vill ju inte att någon integritetsivrare eller internetförsvarare därute ska känna sig bortglömd.

Istället tänkte jag starta en serie. Under den här rubriken ska jag med jämna mellanrum lyfta upp politiska opinionsbildare inom och utom partiväsendet som jag tycker hjälper till att driva de sakfrågor som gjort att  jag har engagerat mig i piratpartiet: integritet, kunskap och kultur.

Den senaste veckan är det följande personer/organisationer som råkat hamna på min radar:

Nätverket Svart Måndag som engagerar sig i frågan om barn under femton års rätt till integritetsskydd.

Robert Bengtsson på Sossar mot storebror som efterlyser oss piratpartister i debatten. Jag ber om ursäkt Robert att vi är så osynliga.

Feministiskt Initiativ som har så många rätt i sitt program för interneträtt.

Thomas Hartman (s) som berättar varför Piratpartiet behövs.

Kent Persson (m) som i sin lördagskrönika om frihet tar ställning för en bättre debatt om de grundläggande ideologiska värdena.

Jag skrev igår att de av Livbåtens läsare som inte kan tänka sig att rösta på en pirat i vilket fall skulle fundera över de demokratiska reflexerna hos de politiker de ger sitt stöd. Läs t ex länkarna ovan och fundera.

EDIT: Kan inte låta bli att addera Magnus Andersson CUF som ger Beatrice Ask ett lila kuvert.

4 svar på ”Integritetsvänner I”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.