Carl Bildts kärlek till det fria nätet synad

I dagens Svenska Dagbladet, såväl pappersupplagan som på nätet svarar Rick Falkvinge på Carl Bildts debattartikel från förra veckan. Under rubriken Bildt hycklar om friheten på nätet förklarar Piratpartiets partiledare varför regeringen som Bildt företräder saknar trovärdighet i fråga om Nätets frihet

Vi var några som reagerade på Bildts nyspråk, på den järnnäve som dolde sig i den utsträckta handen, som tror oss kunna gissa Bildts verkliga agenda.

Nu får en representant för dessa bloggröster plats även i pappersmedia. Det är bra. Öppen och fri debatt är bra för samhället. Piratpartiet får tillräckligt med uppmärksamhet i bloggvärlden. Det är bra att vi blir alltmer tagna på allvar även i så kallade riktiga medier.

Rick Falkvinge skriver bland annat:

>Utrikesministern talar om repressiva tendenser i utlandet. Om auktoritära krafter som hotar användarnas frihet på nätet. Inte ett ord nämns om att den moderatledda regeringen genomför samma åtgärder i Sverige.

Och det är några fler än jag som gläds åt att utrikesministern får mothugg, att hans hyckleri blir synat.

Utrikesministern företräder trots allt ett parti som har medlemmar som vill ge ISP:er ansvar för innehållet i den trafik de förmedlar. Som att ge posten ansvar för innehållet i deras försändelser, telebolagen för vad som sägs i deras nät … Ja ni fattar! Läs mer om Göran Montans motion hos Hax.

Ett svar på ”Carl Bildts kärlek till det fria nätet synad”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.