Amelia på tjejsnack

Jag sitter på Piratstudenterna i Linköpings evenemang Tjejsnack och lyssnar på Piratpartiets kvinna i Bryssel – Amelia Andersdotter. Pga administrativt trassel främst kring utnämnandet av de franska Lissabonparlamentarikerna, så har hon ännu inte tillträtt ens som observatör. Än mindre som EU-parlamentariker.

Hur det än är med den saken så är hon en ovanlig europapolitiker. Det tog bara några minuter för hennes föredrag till att övergå i ett öppet samtal om EU-parlamentet, EU-politik, fördragsfrågor och hör och öppna korruptionen i Bryssel.

”Hur mycket kostar en EU-parlamentariker?” Kan man crowd-funda pengar att köpa en, eller är det olagligt?” Några av publikfrågorna…

Samtidigt hör jag ett rykte på Twitter att Mona Sahlins Wanja Lundby-Wedins väska är en piratkopia. Vi välkomnar henne in i piratfamiljen.

EDIT: Rättar efter påpekande, ibland går det för fort, tack emma!

5 svar på ”Amelia på tjejsnack”

  1. Har Wanja Rövardotter en Piratväska. Har de dragit in på styrelseuppdragen för LOdjuret. Hållna borta från vanligt folk. Girighet har en tendens att smitta.

  2. Kul att piratkopiering används som försvar när det kommer till handväskor… Skulle vilja se nån ledande politiker försvara att de har en extremt stor skivsamling med att ”det är inte original utan bara kopior”. 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.