Hur kan en länk vara aggressiv?

Länkar är kärlek. Länkar är bättre än sex, åtminstone sex med vaxade dockor.

Hur man kan uppfatta en läkning med texten en av mina favoritbloggare som aggressiv har jag svårt att förstå. Det blir dessutom enligt min mening lite komiskt när kommentaren där detta skrivs är rejält aggressiv och avslutas med ordet Fucksake.

Men jag är en snäll kille och försöker förklara att jag inte länkar till folk för att vara elak. Att det sen leder till att jag blir utnämnd till jollrande byfåne kan jag leva med. Men jag var väl för sjutton värd en länk. Var jag inte?

2 svar på ”Hur kan en länk vara aggressiv?”

 1. Du måste skämta.

  Inlägget om jollrande byfåne skrev jag för att en tjej kommenterat argt under mitt inlägg om benvaxning. Det hade inte ett skit med dig att göra, vilket jag inte heller skrivit någonstans.

  Vad är du för hemsk människa och varför tror du är att hela inlägg på min blogg handlar om DIG personligen? Jag vet inte ens vem du är.

  Jag spenderade ganska nyligen över två år av mitt liv med engelska som enda vardagsspråk. Att svordomar (som tex ’fucksake) ibland slinker in när jag skriver är därför inte speciellt konstigt. Men det är väldigt lustigt att du gör narr av det.

  Hade du hånat språkmissar om de var skrivna på arabiska eller turkiska också? Eller …är det lite rasistiskt?

  Anledningen till att jag inte tycker att det är speciellt kul att du sitter och länkar till min blogg är alltså inte pga själva länken (om det inte var uppenbart nog) utan för att varje gång du länkar så antingen hånar du eller dumförklarar något jag skrivit i ett blogginlägg.

  Och det är jävligt elakt, speciellt eftersom jag inte minns att jag någonsin tidigare gjort samma sak mot dig när det gäller din blogg. Man får ta tillräckligt mycket skit när man är bloggande tjej, men man tycker ju att en helt främmande vuxen karl borde ha något bättre för sig.

 2. @Mia – Igår ville jag, av en mängd skäl och inget av dem hade med din blogg att göra, skriva ett inlägg om hur vi tillsammans upprätthåller förtryckande könsroller.

  För att illustrera mitt resonemang med något annat än självupplevda exempel letade jag efter inlägg från de senaste dagarna att länka till. Naturligt nog letade jag efter dem bland mina favoritbloggar i min RSS-läsare.

  Jag hittade två inlägg hos dig att länka till. Det ena, om Beckham, för att jag tyckte din observation var så på pricken. Det andra för att benvaxningsinlägget om humoristiskt ändå var en bra illustration av den attityd jag ville beskriva. Ingenstans skrev jag att inläggen var dumma så varför du känner dig dumförklarad begriper jag inte.

  När du såg att jag länkat till din blogg hade du en mängd alternativ: Du kunde ignorerat länkarna. Du kunde kommenterat dem i din blogg. Du kunde påpekat i en kommentar här att du var humoristisk på många sätt. Du valde att riva ansiktet av mig!

  Jag svarade ändå så vänligt jag förmådde på din kommentar och försökte förklara varför jag länkat till just din blogg. På detta får jag inget svar. Någon timme senare har du skrivit ett inlägg om en jollrande byfåne som tar varje ord på blodigt allvar en beskrivning som var snarlik det du skrev i kommentaren. Jag tolkade det av naturliga skäl som riktat till mig. Nu ser jag att du tydliggjort vem du riktade dig till, genom att skjuta in ”kolla kommentaren till benvaxinlägget” inom parentes.

  Det var kanske onödigt av mig att svara på detta med ovanstående inlägg, men jag var less på den aggressivitet och oförmåga till att samtala om saken som jag tyckte mig se. Jag hade tydligen fel, eftersom ditt inlägg inte avsåg mig. Därför ber jag om ursäkt för ovanstående sarkasmer.

  Däremot tänker jag inte be om ursäkt för det jag skrivit och de länkar jag gjort. Att du upplever beröm som dumförklarande kan inte jag göra något åt. Jag tycker en driven och ofta roligt elak skribent som du, borde klara av att ta en sådan här diskussion utan att förfalla till svordomar och korkade insinuationer om vad jag en vuxen karl är medveten eller omedveten om och borde eller inte borde ägna mig åt.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.