Stephen Fry regerar!

Jag har älskat Stephen Fry och hans arbete i många år. Som skådespelare t ex när han porträtterade Oscar Wilde, som författare, som förebild inte bara för homosexuella världen över utan även som en hoppets riddare för oss med bipolär diagnos.

Jag har roats av hans teknik-geek-persona, hans samlande på allt Apple någonsin satt sitt namn på. Hans blogg är en njutning, hans twittrande humoristiskt.

Men nu har han dessutom klivit in med sina stora skor i fildelningsdebatten:

>I am not that excited about my copyrights. I mean, if somebody steals whole wadges of my things and sells them in a pirated form my publishers will get very annoyed and I’ll go ”golly, that’s a pity” but I’m really open to saying that I’m in a profession that is overpaid and overpraised and overpampered and particularly overpaid. And you know, if a small percentage of ones copyright gets leaked away, well tough frankly.

Citatet är hämtat från ett underhållande föredrag i en Apple Store, där han ger sin syn på hemdatorutvecklingen sen 70-talet och framåt. En något enögd, appleorienterad syn, men underhållande.

Tack Webbhackande för tipset.