Det där med att bli avstängd från internet…

Sugbloggens inlägg ”avstängd från internet=fängelse” bara måste läsas. Jag kände hur tårarna började rinna när hela kroppen skalv av skratt:

> -Jag är alltså avstängd från Internet i ett år? Har jag förstått rätt?
> -Korrekt!
> -Jag får inte surfa?
> -Korrekt!
> -Inte kolla mina mail?
> -Korrekt!
> -Inte facebooka?
> -Korrekt!
> -Inte twittra?
> -Korrekt!
> -Inte närma mig Internet i någon form?
> -Korrekt!
> -Inte betala mina räkningar…
> -Öh…vad har det med Internet att göra.
> -Jo serru herr domare. Jag har internetbank och min lön sätts in på det kontot och för att betala mina räkningar måste jag logga in på banken, men som jag förstår det kan jag inte göra detta under ett år och är alltså befriad från att betala mina räkningar. Är det korrekt?
> -Vänta nu lite. Du kan väl betala dina räkningar. Det är väl bara att gå till en bankomat…
> -Herr domare är väl medveten om att bankomatsystemet är kopplat till Internet, ifos via vpn men i alla fall, och eftersom jag inte får använda mig av Internet så bryter jag mot domen om jag går fram till en bankomat. Dessutom borde ni väl ta mina kreditkort i beslag så att jag inte har access till elektronisk hantering via Internet till mina pengar.
> -Eh…
> -Ett alternativ dock är att jag ber min arbetsgivare ge mig min lön rakt i handen…
> -Ja det verkar vara en bra lösning.
> -Emellertid tror jag att min arbetsgivare inte vill ge mig lön längre eftersom jag arbetar med IT och data och det får jag ju inte enligt domen befatta mig med.
> -Vi snackar med din chef. Du ska få andra arbetsuppgifter.
> -På ett IT-företag?

Sarkozy och en hel drös dummerjönsar bland politikerkåren i Frankrike och övriga Europa verkar helt ha missat de senaste tio årens utveckling…

Avstängning från internet…EPIC FAIL!

6 svar på ”Det där med att bli avstängd från internet…”

 1. Det går alltid att koppla upp sig till Internet via modempooler, via fria WLAN som ex-vis FON, eller via de enskilda MESH-nätverk som håller på och bygger upp ett parallellt Internet utanför den som finns idag.

  Beslutsfattarna vet inte vad beslutar om.

 2. Här är jag helt med dig!

  Dennis kommentar påminner mig om boken Aristoi av Walter Jon Williams, där huvudpersonen bygger upp sitt eget galaxomspännande tachyon-nätverk (typ instant informationsöverföring, oberoende av avstånd :P) för att ingen ska kunna lyssna på hans planer 🙂

 3. Så roande den där fiktionen än var så är det mer troligt att reaktionen blir av typen:

  Det kan inte vi göra något åt
  Det är inte vårt problem/bord
  Det skulle du tänkt på innan [du begick brottet]

  eller alla tre.

  Jag har ingen erfarenhet av rättsväsendet, men en omfattande dito av att tampas med byråkrater i såväl statlig, kommunal som privat verksamhet.

 4. @Osservatore – Hur tänker du nu? Om rättsväsendet reagerar så, hur går det då praktiskt till när de stänger av någon från internet?

 5. @Tomas

  Hade våra förfäder resonerat som du så hade varken du eller jag, eller för den delen mänskligheten funnits.

  Stora tankar, börjar med små spirande tankar.

  Dennis Nilssons senaste blogginlägg.. thailand_2

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.