Hur var det nu? Var piratpartiet bara en facebookgrupp eller?

xor berättade redan igår att Piratpartiet skulle uppnå 5,1 % i en DN-undersökning. Det är ett mandat i EU-parlamentet, personligen tror jag det kommer bli två.

DN/Synnovate den 29 april - grafik av DN
DN/Synnovate den 29 april - grafik av DN

Det blir intressant att se hur de skeptiska reagerar på nyheten. Låg tröskel eller inte, vi är inte längre en liten skitrörelse i marginalen.

Många har försökt regna på paraden, men nu visar det sig att det är lite mer substantiellt än några vågade hoppas andra hoppades.

Jag tror det kommer gå upp ännu mer, kanske till och med till det dubbla. Vad som händer sen beror nog delvis på hur mycket de gamla partierna orkar och kan mobilisera. Däremot är det tydligt att vi har chans att ta minst ett mandat.

Dags att skaka champagnen…

4 svar på ”Hur var det nu? Var piratpartiet bara en facebookgrupp eller?”

  1. Reaktionen verkar bli att de skjuter in sig på att vi bara har en fråga på agendan, den ”oviktiga” frågan om mänskliga rättigheter, den som berör inte bara alla svenskar utan också alla 495 miljoner medborgare i EU.

    När det gäller jääääätteviktiga frågor som patientrörlighet och asylfrågor i Grekland (som ju knappast lär beröra en enda svensk) så litar vi ju som bekant på att de övriga 749 MEP:arna fattar de rätta besluten, men det är alltså iiiiinte bra…

    Björn Feltens senaste blogginlägg.. Influensa mig hit och influensa mig dit

  2. Ja, eller också gör de som Jinge och skjuter in sig på att vi sagt att vi skall rösta med den grupp som ger störst utrymme för våra egna frågor — och sedan vägrat förhandsinformera vilka det skulle vara…

  3. Se till att loggan presenteras i lila i pressmaterialet. Det är viktigt att stapeln som presenterar pp i opinionsundersökningarna inte blir svart utan lila. Det kommer uppfattas väldigt konstigt i stora delar av Europa.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.