Vädjar till BBB om nåd…

Karl Sigfrids uppmaning mejlade jag BBB idag. Det blir spännande att se vad de svarar.

Jag skrev en egen version av Karl Sigfrids text med ett direktare tilltal. Den finns här nedan för er som vill använda den för era mejl: Just det, sätt igång att mejla nu!

Vi kan med lagliga medel göra IPRED tandlös. Poängen är dessutom att om de flesta ISP:erna följer Bahnhof, AllTele m fl i spåren, så kan det knappast anses rättsäkert att använda IPRED mot endast de som har en ISP som sparar uppgifter om IP-nummertilldelning.

Så här löd mitt mejl:

>Hej,

>Som kund hos er vill att ni framöver låter bli att lagra uppgifter om vilken IP-adress som jag och min familj blir tilldelad. Enligt lag behöver inte uppgifterna lagras. Andra internetleverantörer har redan beslutat att upphöra med lagringen.
>
>När ni lagrar mina IP-uppgifter kan jag inte använda ett öppet trådlöst nätverk utan att utsätta mig för risken att få min identitet utlämnad till upphovsrättsinnehavare, eftersom jag inte kan kontrollera om andra gör sig skyldiga till olagliga upp- eller nedladdningar genom mitt abonnemang.
>
>Kravbrev och eventuella rättsprocesser från upphovsrättsinnehavare skulle vara en stor olägenhet även för mig som inte gör något olagligt.
>
>Som kund anser jag mig ha rätt att begära av er att ni vidtar lagliga åtgärder för att skydda era kunders rätt till privat kommunikation.
>
>/Göran Widham

7 svar på ”Vädjar till BBB om nåd…”

 1. Vad är egentligen målet med IPRED lagen. Först rövknullades vi ju in i FRA lagen med motiveringen att Achmed och grabbarna satt i kåken brevid och värvade självmordsbombare. Visst kan man köpa att Achmed och grabbarna helst inte ska få tillfälle att spränga sig själva, åtminstone om jag sitter på samma buss. Visst kan man förstå att Achmed måste stoppas innan han tänder stubinen och även om jag är emot FRA så kan man ju fatta att våra lättlurade politiker köpte idén.

  Med IPRED lagen blev det klurigare Då märktes det att lobbarna hade en högre budget átt hjärntvätta politiker packet med. Vem minns inte Liza Marklunds gripande berättelse om hur folk svek Mats Ronanders senaste hobbyband som fått sin musik stulen på nätet miljontals gånger så att skivan som exklusivt bara kunde köpas på Konsum blev en flopp.

  Visst fan märks det att vissa penningstarka aktörer försöker stoppa utvecklingen. Finns det nått slutmål? Är det då vi lämnat övver kontrollen på våra hjärnor och slutar tänka självständigt?

  Reverend Raw (the one and only)s senaste blogginlägg.. Victoria och Daniel!!!

 2. @Griniga Stavingspolisen – JAG STAVAR SOM JAG VILL!!! Eller kanske inte…

  Ibland går det för fort, men nu är mejlet redan skickat – Aqua Passata.

 3. rymdbolaget = rymdstyrelsen och volvo och saab military

  elitklasser i gymnasiet = som förbereder

  3 klasser (kvantitativt mät)= 3 officersgrader

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.