Hur mycket är lite?

Det har varit lite annat i vägen de senaste dagarna såväl i bloggosfären, nyhetsflödet, i jobbet och på hemmafronten. Därför kan det kännas som att de jag nu tänker skriva om är old news, men det är mindre än en vecka sen som DN kommenterade SOM-institutets årliga bloggundersökning under rubriken: Få svenskar läser bloggar dagligen.

DN är tydligen på vendetta mot bloggosfären inte bara bland de oprofessionella journalisterna
på DN Kultur utan även på nyhetsplats.

För rubriken har ingen täckning i texten. Vad är få svenskar? 5% läser en blogg varje dag – det är ju nästan 500 000 människor. Men det är klart, DN, det bor ju så få människor i Göteborg. rubriksättarna är en del av något som jag börjar misstänka är en attack mot bloggarna från DN eller till och med från Bonniers. Den gamla mediamakten ser sina positioner hotade av något man inte riktigt förstår men fattar att man aldrig kan kontrollera och då hugger man. Man hugger på allt som rör sig.

Bloggarna är dåligt skrivna, slarvigt researchad av okunniga människor som inte följer några etiska regler och dessutom läser ingen dem. Men utan bloggosfären hade aldrig de fyra stora enats om att kampanja för Dawit Isaak för att ta ett aktuellt exempel.

Jag säger med stolthet att jag är en bloggare och att vi tillsammans spelar stor roll. Varje vecka har vi tillsammans över 2 miljoner läsare. Det förpliktigar!

5 svar på ”Hur mycket är lite?”

 1. Såg en liten enkät i Piteå-Tidningen om bloggande. Där var det faktistk en majoritet som antingen bloggade själva, eller läste bloggar i större eller mindre grad. De som inte alls ens läste bloggar var en klar minoritet.
  Vad nu den sortens snabbenkäter på några hundra läsare kan vara värda.

  Men ändå en kul kontrast mot DNs mycket märkliga inställning. För ibland kommer ju initierade och positiva artiklar, men ibland/ofta är det mörkaste natten i DNs skriverier. En märklig kompott.

  larsericks senaste blogginlägg.. Debattartikel publicerad i PT och NV

 2. Känns inte motståndet till bloggandet som lite torsknoja över att man håller på att bli bortrationaliserad av verkligheten? Jag har ju tillbringat många sömnlösa nätter med att nyfiket följa trådar på Flashback då det hänt nånting stort och teorier och fakta blandas i en jävla fart. Det sista en skribent tar till då han inser att slaget är förlorat och att han har fel är att klaga på stavningar och särskrivningar i hopp att få dra sig ur med flaggan åtminstone på halvstång. Visst kan det vara jobbigt att läsa texter som är dåligt utförda men det ska ju mycket till för att dom ska vara så felstavade och isärskrivna att budskapet faller bort.

  Det blir ungefär som vinnarna av Idol som alltid försvinner från offentlighetens ljus efter tävlingen är slut. Vad är det för mening med att ha bra sångröst och tekniskt kunna sjunga rent om man ändå låter dom spela in en skiva med låtar som är så menlösa att ingen orka höra på dom?

  Reverend Raw (the one and only)s senaste blogginlägg.. Victoria och Daniel!!!

 3. Kommentaren redigerad: Ren reklam accepterar vi inte bland våra kommentarer. /Göran Widham

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.