Datorn är mitt (i) liv(et)

Jag har opererats idag. I går natt satt jag och skrev på bloggen, umgicks med digitala vänner och läste alla reaktioner på de senaste dagarnas händelser. Jag var nervös. Jag har aldrig opererats eller blivit nedsövd tidigare. Men mina vänner där ute i natten och känslan av att tillhöra någon nytt och spännande höll rädslan på avstånd. Varje 100-tal av nya piratmedlemmar var en tröst.

I morse gick jag upp strax efter sex för att duscha och åka till sjukhuset. Men jag hann med en snabb koll på kommentarerna på bloggen och i min RSS-läsare. I vanliga fall gör jag detta till frukosten, men nu blev det utan kaffe och macka eftersom jag var tvungen att fasta.

Väl på sjukhuset stirrade sköterskan undrande på mig, när det första jag gjorde var att plugga in mitt USB-modem och testa uppkopplingen. Sen tillbringade jag några timmar med att ha det trevligt på nätet. Sköterskan kom in med jämna mellanrum och bad om ursäkt för att jag behövde vänta. Jg bara log.

När jag vaknade ur narkosen på eftermiddagen var en av mina första tankar, strax efter jag frågat om jag kunde få ringa min fru, när jag kulle få komma tillbaka till sjukrummet där datorn stod inlåst.

Jag tror inte vi någonsin kan förklara för de som inte känner igen sig i detta vilken betydelse datorn har i våra liv. Och att det inte handlar om ett beroende. Man skulle lika gärna kunna tala om ett beroende av mat, vatten eller kunskap.

Jag andas via min dator, men inte syre, utan kunskap och tillhörighet.

Rädda vårt internet, rädda vår atmosfär!

7 svar på ”Datorn är mitt (i) liv(et)”

  1. Ja precis så är det… det är faktum att man ibland undrar lite hur datorn påverkar ens beteende. Jag är alltid online på nåt sätt, hela vår famlij är det. Vi gör olika saker förvisso, men det är alltid nå´t på gång. Utan internet och datorn begriper inte hur jag skulle klara mig. Allt finns ju där, från trevliga sociala kontakter till information och alla kunskap man kan behöva…

    Krya på dig nu…

    Marys senaste blogginlägg.. Ledarskap för frihet och förnyelse – kryssa Gunnar Hökmark (M)

  2. Göran: Du kanske istället blir orolig om dina barn är utomhus för mycket och inte lär sig använda internet 😉

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.