TV-reklam, så framsynt

Idag av alla dagar får vi veta att Ella Bohlin m fl ska bedriva sin valkampanj meddelst det i Sverige mycket suspekta verktyget TV-reklam.

>Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund: Inför EU-valet i juni ska vi nå väljarna med reklam i TV 4. I TV 4:s reklampauser ska tittarna i slutet av maj kunna se Kristdemokraternas toppkandidat Ella Bohlin mana väljarna att rösta den 7 juni. Det blir första gången som man i svensk teve får se politisk reklam i rutan. Det utbredda ointresset för det viktiga valet till EU-parlamentet har gjort det nödvändigt att bryta det svenska tabut mot politiska reklambudskap i svenska tevekanaler. Om vi och andra partier följer en tydlig etik kan politisk tevereklam öka det politiska intresset, skriver Göran Hägglund partiledare och Cina Gerdin kommunikationschef för Kristdemokraterna.

Vad spännande! Precis när tevereklamen som marknadsföringskoncept tappar sin särställning, när marknadsförare letar efter nya metoder i de sociala medierna och när Sveriges snabbast växande parti firar triumfer i dessa, då tror Sveriges konservativaste parti att teve är lösningen på väljarnas ointresse både av partiets politik och EU-valet.

Lycka till Göran, lycka till Ebba, det lär behövas.

2 svar på ”TV-reklam, så framsynt”

  1. Eller så hänger ni med! Göran Hagglund och kristdemokraterna finns redan på Facebook, Twitter och Youtub. Skillnaden är att åsiktsreklam varit förbjuden och är politiskt kontroversiell. Till skillnad från sociala medier. Så tagga ned…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.