Uppdaterat system och nytt tema

Nu har jag till slut uppdaterat systemet, vilket efter en liten lokal mardröm var enklare än man kunde vågat hoppas.

Jag har lurat på att uppdatera rätt länge nu, WordPress har utvecklats rätt mycket sen jag uppdaterade senast. Bland annat var det en barnlek att bygga om tagsystemet så att det funkar både för det interna tagmolnet och för taggarna till bloggar.se — det kändes som helt rätt grej, eftersom jag suttit och surat över att använda den iofs utmärkta bokmarkleten från bloggar.se för att tagga mina inlägg. Mer automatisering alltså, och därmed mer tid över till själva inlägget. Dessutom har jag haft ett nytt tema liggande en stund, det är lite hafsigt genomfört, men jag gillar looken.

Så häromdan bestämde jag mig för att det var dags. Egentligen ett otroligt korkat tillfälle eftersom jag är hyperstressad, men jag behövde ändå en ”pausuppgift” för att rensa hjärnan från actionscriptkod. Jag fick encodingproblem när jag skulle installera lokalt — men hittade felet relativt enkelt. Sen fick jag problem med användarroller, men även det var relativt lätt att ordna — även om jag nog kliade mig i huvudet över det obegripliga innan polletten trillade ner.

Eftersom jag haft väldigt kort om tid att greja till temat, så kan det hända att det spricker här och där. Råkar ni på något helt obegripligt, så får ni gärna använda kontaktsidan för att påpeka det, eller lämna en kommentar till den här posten.

Kommentera gärna om ni gillar eller hatar den nya looken 😀

2 svar på ”Uppdaterat system och nytt tema”

  1. Själv började jag bli väldigt trött på den, jag har haft den för evigt känns det som…

    Men jag saknar ett par plugin, som inte funkar i den nya versionen. Bland annat var mitt plugin för ”senaste kommentarer” bättre än det inbyggda, och ett plugin för flitiga kommentatorer saknas — jag skall se om jag kan hitta något alternativ.

    En av fördelarna med den nya, är att jag har lite mer plats för bilder. Jag vill ibland lägga in lite större bilder, så bredden är viktig.

    Den nya designen är bra mycket mer konservativ än den gamla, på gott och ont.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.