Ramberg for president

Clarence Crafoord, chefsjurist på Centrum för rättvisa, Anne Ramberg, generalsekreterare för Advokatsamfundet och Agneta Lindblom Hultén, ordförande i Journalistförbundet satt alla i TV-soffan och klippte FRA-lagen utmed fotsulorna.

Se inslaget på SVT Play, det är klart värt besväret!

Jag kan inte låta bli att bli larvigt imponerad av Anne Ramberg. Maken till torr brutal vederhäftighet, resonemangsförmåga, stringens och skinn på näsan kan jag knappt minnas när jag såg senast. Varför har vi inte henne som justitieminister istället för damen Ask, som inte verkar våga ta sig ton om hennes liv hängde på det… Eller ännu bättre, varför inte statsminister, eller inrätta ett presidentskap bara för att ge henne posten 😉

Jag har faktiskt ingen aning var hon står i andra frågor, men vi behöver fler som hon. Deras resonemang får stöd i Europadomstolen, se klippet nedan:

Allt medan Reinfeldt målar in sig i ett hörn genom att påstå att vi missuppfattat allting — frågan är väl vem som missuppfattat egentligen?

Läs också hos Oscar Swartz.