Men stoppa den där förbannade lagen någon!!!

Inte i Sverige eller

Vi flyttar normaltillståndet till dess vi inte längre själva förstår vad vårat samhälle kan göra mot oss.

Slut på rosa moln! Illusionen att svenska staten implicit alltid är bättre än omvärlden är just bara det — en illusion.

##Uppdatering: ”Ett anspråkslöst förslag”

Även om rubriken ovan ger intressanta vibbar för de som minns, så har jag faktiskt ett anspråkslöst förslag. Tyvärr ett jag inte är säker på att alla hakar på – men samtidigt en av de få saker som skulle kunna återge mig förtroendet för alliansen.

Jag föreslår helt enkelt att alla lokala partidistrikt klart och tydligt uttalar att den som röstar JA i denna fråga inte längre har partiets förtroende och kan räkna med att deras position inom parti och riksdag är satt på spel. De kommer inte att få förnyat förtroende inom partiets ledning om de sitter där nu, och de kommer inte att hamna på valsedeln för sitt distrikt.

Skulle partierna faktiskt våga vara så uppkäftiga mot sina riksdagsgrupper, så skulle vi få massflykt från partipiskorna – alternativt skulle vi få de nya nya moderaterna, den nya nya centern, och så vidare. Det är ju faktiskt den partiorganisation som nu nonchaleras som fattar beslut om vilka som skall nomineras till förtroendeposter.

Det kanske är för kort om tid att organisera något sådant – men oavsett om man lyckas få uppslutning för en sådan sak tillräckligt snabbt eller inte, så är det värt att byta ut varenda riksdagsman som så tydligt visat att han eller hon saknar öron för vad väljarna faktiskt tycker. Politiker måste ibland kunna fatta obekväma beslut, men i detta ingår inte att spotta på andemeningen i vår författning och det egna partiets mest grundläggande principförklaringar. För vartenda ett av alliansens partier har blommande principförklaringar där integriteten och individens rätt gentemot samhället slås fast. Selektiv amnesi borde då innebära ett internt misstroendevotum.

Det är dags att riksdagsmännen kommer ihåg på vems mandat de sitter.

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , ,

20 svar på ”Men stoppa den där förbannade lagen någon!!!”

 1. Använd bilden som ni vill. Om ni gillar den förstås.

  Originalstorleken döljer sig bakom bildens länk, slit den med hälsan, putsa på den, skriv om texten, gör vad ni vill.

  Min enda begränsning är att inte använda den till att propagera FÖR övervakning/FRA.

 2. Osservatore:
  Bra att det lyfts upp, men som nyhet betraktat så är det inte så hett, utan det är egentligen ett år gamla nyheter som har putsats upp.

 3. Jag tror det måste demonstreras. Jag tänker sitta på trappan till riksdagens ingång 08.55-09.20 på tisdag. Om många gör det skulle det bli mkt kraftfullt!
  Tjohej!

 4. Signalspaningslagen. Jag känner inte till detaljerna. Får hålla mig till principen. Jag stödjer lagen. Den är nödvändig. Vi måste ha en förstklassig säkerhets- och underrättelsetjänst. Det är en bister nödvändighet. Den personliga integriteten får komma i andra hand.

  Jag ställer inte alls upp på den våldsamma motreaktionen. Den är bara enögd. Ignorerar argumenten. Det är ansvarslöst. Det övertygar inte.

  I själva verket går det inte långt nog. En effektiv underrättelse- och säkerhetstjänst, som alltså är av nöden, kräver informationsinsamlig i massiv skala. ALLT är relevant, och ALLT bör övervakas!

  Självfallet handlar det inte blott om terrorhot. Det handlar om hot generellt.

  Det finns en motsägelse i reaktionen. Dessa demokrater, som vill syna makten, vill själva osedda förbli. Vad är tanken? Varför inte ömsesidighetsglasnost?

  Problemet är att reaktionen strängt taget inte bygger på en tanke överhuvud taget. Det är bara känslorna som styr.

  Ledarskap behövs. Folklig tanklöshet får inte styra landet.

  Den blinda opinionen måste köras över av en upplyst statsledning.

  • Peter Ingestad

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.