Buhuuuu, våra (ex)medlemmar har det för bra

Wanja Lundby-Wedin går från klarhet till klarhet:

> Stockholm(TT)
>
> LO-basen Wanja Lundby-Wedin är orolig för att den borgerliga regeringens politik har fått många medlemmar att lämna förbundet, eftersom den stora merparten av löntagarna har fått bättre ekonomi.
>
> Enligt Lundby-Wedin har nio av tio löntagare fått skattesänkningar i år.
>
> – De allra flesta löntagarna har fått ökad köpkraft, sade LO:s ordförande vid Transports kongress.
>
> Och den borgerliga politiken kommer för de stora flertalet inte att märkas på något negativt sätt i det korta perspektivet.
>
> – För de flesta kommer det inte att göra det, sade hon.
>
> Borde inte detta vara glädjande siffror för den som säger sig värna om arbetarna?

Förstod någon det där?

Kontentan av det hela är att WLW är orolig för att medlemmarna har fått det så bra, att de inte längre är intresserade av att vara medlemmar.

Vem var det facket företrädde sa ni? Arbetarna eller sig själva? Borde hon inte jubla över att hennes (före detta) medlemmar fått det bättre? Var det inte LOs poäng hela tiden?

Tro mig Wanja, skulle det visa sig att de behöver er, så kommer de bli medlemmar igen. Till dess så är det bäst för er om ni verkligen företräder era kvarvarande medlemmar hellre än er egen maktapparat, så kanske ni inte tappar resten med.

Men allt är nog en borgerlig konspiration 😀 Känn er utmanövrerade.

Andra bloggar om: , , , , ,

3 svar på ”Buhuuuu, våra (ex)medlemmar har det för bra”

  1. Det finns ett bättre referat i Transportarbetaren av Wanjas tal än TTs något tillspetsade sammanfattning där det går att dra de felaktiga slutsatser som du verkar ha gjort…

  2. Jag såg att du kommenterade min konspirationsteori kring facket, haha. Man måste ju ha såna och så måste man ha lite humor också. Annars blir det väldigt trist.

  3. @Undrande: Jag drog medvetet lite tillspetsade slutsatser.

    Jag kan mycket väl föreställa mig att resonemanget snarare är något i stil med: ”nu lämnar de facket, men var finns vi då när de behöver oss”. Jag menar snarare än ett klagomål på att deras medlemmar har det för bra…

    Jag tycker resonemanget är skumt ändå, och mer ett tecken på att facket är rädda att tappa sin synnerliga maktposition. Men om det finns något annat jag missat är du välkommen att rätta mig.

    @Mary: Precis min åsikt, det är lite för blodigt allvar. Klart de borgerliga gärna skulle se att riksdag och regering har den politiska makten i Sverige 😉 — men jag tror inte att det är fråga om någon direkt konspiration.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.