Men ge er TV4, är ni sanna?

Tone Bekkestad, TV4:s meteorolog plockas bort från rutan efter att hon poserat för en bild för grabbtidningen Slitz. Samtidigt sänder samma TV-kanal bottenapp som Paradise Hotell och explicita serier som Sexinspektörerna.

Det hela förefaller absurt då bilderna knappast är något som skulle platsa ens som mjukporr typ Playboy. För tydlighets skull: jag läser själv inte Slitz annat än av ren slump, och tycker generellt att det är en rätt fantasilös och trist historia – men så känner jag inte direkt för att springa ut och köpa en kompensations HD för att komma över min stundande fyrtioårsdag heller. Däremot handlar det knappast om att TV4 i största allmänhet skyggar för sex som tema, inte heller handlar det om att hon skrevar i Hustler, Private eller ”Anal Visitors From Mars”. Det handlar om ett kort med kavaj utan tröja under, man kan ana brösten men inte mer.

Personligen tror jag TV4 förlorar långt mer av sin trovärdighet, när de så uppenbart överreagerar på något som egentligen borde vara Tone Bekkestads ensak. Det finns en slags sunkigt skenhelig, lite victoriansk moralism som lämnar doftspår i deras beslut. Det finns säkert både en och annan porrmotståndare som inte håller med, men det minsta man i så fall skulle kunna begära är att TV4 är konsekventa och ratar direkt slaskiga inslag. Vad man gör nu är att sila mygg och svälja kameler.

På Aftonbladet kan man läsa:

> Tone Bekkestad är inte den enda på TV4 som låtit fotografera sig lättklädd.

> Josefin Crafoord, Suzanne Sjögren och Filippa Lagerlöf syntes på omslag till herrtidningen Café i bara trosorna.

> Suzanne Sjögren kommenterar just nu fotbolls-VM från Tyskland.

> \- Men det går inte att jämföra, menar Bellander.

> \- De jobbar inte med nyheter. Och det med Sjögren var något som hände tidigare.

> Nyhetsankaret Ulrika Nilsson, dåvarande väderflicka i TV4, vek ut sig i Café för tio år sedan samtidigt som hon syntes flitigt i rutan.

> Bilderna innebar inga problem för Ulrikas karriar. Tvärtom.

Som sagt, det hela saknar konsekvens.

Andra bloggar om: , ,

2 svar på ”Men ge er TV4, är ni sanna?”

  1. Ha! Håller verkligen med, hur skulle dem bilderna vara värre än Paradise Hotell sexinspektörerna. Och vad för snack om trovärdighet, då måste de sparka väldigt många tv-personer, tänker speciellt på alla ”experter” som vet så mycket tydligen (hur kan man vara fotbollsexpert genom att bara spelat fotboll?) kanske var ett konstigt hopp men nu fick jag det skrivet. Det enda TV4 har är Robert Gustavsson… resten behöver man inte.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.