Persbrant skräder inte orden

[Persbrant slår tillbaka](http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,642295,00.html)

Det är svårt att inte dra på munnen när man läser Mikael Persbrants totala sågning av Expressens journalister och redaktion. Tråkigt nog är det största skälet till att det är så skoj att läsa att det är bitskt, och det är bitskt därför att han är så förbannad, och han är så förbannad därför att han blivit utsatt för en hel räcka rejäla övertramp.

Något som irriterat mig i många år är hur nyhetsdrevet helt börjar tappa respekten för människan bakom nyheten. Det kan inte gärna vara i allmänhetens intresse att en skådis båttur en midsommarafton, med eller utan alkohol, har större nyhetstäckning än… säg… det dagsaktuella läget i Afghanistan, eller innehåll och konsekvenser av den tilltänkta europakonstitutionen.
Sen är det iofs så att den svenske tidningsläsaren tycks vara en rätt sorglig typ, som är mer benägen att köpa tidningen om det finns en skandal på löpet – vi borde skämmas lite allihop.

Att få ett ”häftigt löp” är dock aldrig ursäkt för att förpesta någons tillvaro inom privatlivets helgd. Var faen tog etiken vägen?