Civil olydnad med förhinder…

Jag funderade på att på ren jävelskap börja fildela något denna den första april. Tyvärr drabbades jag av ett ”aprilskämt”, då jag i värsta telekom-anda blev bortkopplad från nätet.

Fy på er bredbandbolaget, inte skall ni väl tillämpa regler som inte ens införts i EU än! 😉

Nej, skämt åsido, även om jag en stund kände mig som om någon kapat av armen på mig, så har det inte med några dumma lagar att göra. Det var ett rent tekniskt fel. Jag har avbeställt min kabel-TV från bbb för att spara pengar, och när den spolades ut strax efter midnatt försvann tydligen konfigurationen för bredband och telefon av bara farten.

Så det närmaste dygnet har jag ingen fast telefon och inget normalt bredband, utan får lita till det mobila sugröret. Det lär inte bli någon civil olydnad genom det, för då kan jag inte jobba.

Sen vill jag säga att bbb visar väldigt god hyfs som på eget initiativ kommer ersätta mig för strulet. Inga jättesummor, men lite gratis samtalsavgifter svider inte.

Jag tror den största upplevelsen var hur förvånad jag blev när jag plötsligt inte kom någonstans, en slags AHA så här skulle telekom-paketets rent franska effekter kunnat slå. Vad i helsike skulle jag gjort om jag inte haft en USB-sticka?

Spännande liv med HP och Vista

Seent, sent på natten. När alla rediga människor gått och lagt sig, så avslutar jag ett arton timmars arbetspass.

Jag går för att greja en sista kopp kaffe. Det blir en bra sängfösare för en kaffetunna som utvecklat en sån resistens mot koffein att han inte ens märker av ett halvdussin red bull.

smoking...Jag kommer med kaffekoppen i handen, och ser att picasas skärmsläckare gått igång. Den körde på den externa mer färgäkta panelen, som jag kopplat in eftersom jag suttit och designat och behövde mer yta och bättre färger. Mitt i ett bildbyte så ser det ut som när digitaltv får hicka och man får en trasig bild. Ett par sekunder senare startar laptoppen om helt spontant.

Nåja, det händer ju inte så ofta att jag blivit van, men det händer allt som microsoft varit i närheten av förr eller senare. Fast ögonbrynen håller på att leta sig upp förbi den plats där mitt hårfäste brukade vara, för skärmen ser fördjävlig ut. Vertikala streck i primärfärgerna rött, grönt och blått — så tunna att jag inte mer än kan anta att det är subpixlarna som tänds en vertikal rad i taget. Sen vitnar bilden, svartnar, vitnar, blir streckad — nu börjar jag bli så smått orolig.

Fortsätt läsa ”Spännande liv med HP och Vista”