Inspiration, vrede och förvirring

Beelzebjörn hyllar idag de som inspirerar honom samtidigt som han exploderar i vrede över det futtiga hat man ser i vårt samhälle.

Förutom att Björn fick oss att vilja tacka för att han nämner oss på livbåten bland sina inspirationskällor, så fick det oss att läsa dagens nyhetsflöde med andra glasögon.

Hur kommer det sig att en av oss idag engagerar sig i sina försök att gå ur ett parti, samtidigt som det brunnit vid en flyktingförläggning i Vellinge flyktingförläggning har brunnit i Vellinge och det demonstreras mot barn och deras rätt till en fristad inte långt därifrån?

Hur kommer det sig att andra engagerar sig i rätten att slippa bli kroppsvisiterad inför deltagandet i en tävling med en stor summa pengar i potten, samtidigt som det visar sig att vägen till att få rätt mot den myndighet som ska tillförsäkra några av de mest utsatta i samhället dess stöd går genom att köpa råd från människor som har jobbat där.

Tack och lov finns det de som reagerar, från alla delar av det politiska spektrat. Men vi måste faktiskt tillsammans bli starka nog att göra något åt att solidariteten i vårt samhälle sakta vittrar bort. Inte bara när det gäller människor på flykt, utan också när det gäller de som behöver stöd från oss andra på grund av sjukdom eller andra orsaker.

EDIT: Rättad till brand vid flyktingförläggning efter kommentar i kommentarsfältet.