Förbannade bildrullar!

Nästa jävla idiot som sneddar över en trottoarkant för att komma in i en parkeringsficka, och som gör det utan att ens fundera på fotgängaren som är på väg att ta steget ut mot samma trottoarkant kommer jag att karva upp ett nytt rövhål på — med en slö sked!

Med andan i halsen och på gränsen att tappa balansen och rasa in i sidan på SAAB-jävlen, fick jag stanna mitt i steget för att undvika att få benet överkört. Sidan av bilen var nära nog att jag kände vinddraget när den gled in i parkeringsfickan, alldeles för fort och med noll koll på något så ointressant som en icke bilklädd människa.

Precis när den glidit förbi, och jag svärande fortsatt över gatan, så ångrade jag nästan att jag inte tog tillfället i akt och körde fram en grusig känga i sidodörren på 9-3an. När sedan föraren i det närmaste smet ut och försvann, så blev jag sur på mig själv att jag inte stannat och skällt ut karlen.

För hade situationen uppstått en kvart tidigare, när jag var på väg med ungar till skola och dagis, så hade det kunnat gå fullständigt åt helvete. Barns uppmärksamhet i trafiken är inte riktigt i klass med vuxnas, och barn förstår inte att trottoaren inte nödvändigtvis är säker.

Ni som kör bil. Schablonen bilar är hårda, människor mjuka kanske låter patetisk — tyvärr är den också sann. Se er för faen för!