Ett modernare internet?

Farbror Pontén tycker vi pirater är bakåtsträvare… SvD » Det finns ingen sammansvärjning:

> Sanningen är att de som av piratlobbyn ofta pekas ut som nätets fiender tvärtom ofta är dess bästa vänner. Personer och företag som lägger ned tid och resurser på att skapa nya tjänster och innehåll hånas som bakåtsträvare. De som står i vägen för en utveckling mot ett modernare internet är tvärtom piraterna själva.

Men vad är det egentligen du menar med ett ”modernare” internet?

+ Är det ett internet där anonymitet är omöjligt?
+ Är det ett internet där allt kostar pengar?
+ Är det ett internet där allt är filtrerat och godkänt?
+ Är det ett internet uppdelat enligt traditionella nationella gränser?
+ Är det ett internet utan deltagarkultur?

Det tycks som om internet version APB skall vara en hierarkisk struktur med säljare och köpare. Ett slags ”back to the 90’s”, fast med ny ”modern” teknik. Visst, det är ju framtiden…

Liten quiz: Hur många lagar bryter Pontén mot i det här klippet?

Några förslag hittade i kommentarerna till artikeln ovan:

Brottsbalken kap. 17
”§15 Giver någon sig obehörigen ut för att utöva myndighet, dömes för föregivande av allmän ställning till böter eller fängelse i högst sex månader”

Brottsbalken kap. 4
”§6 Den som olovligen intränger eller kvarstannar där annan har sin bostad, vare sig det är rum, hus, gård eller fartyg, dömes för hemfridsbrott till böter”

Någon med lite juristkunskaper kanske kan bedöma? Om inte annat är det osmakligt att hävda att polisen kommer bryta upp dörren, mig veterligen brukar poliser först ringa på och ge personen en chans att öppna — om personen inte bedöms som flyktbenägen eller farlig vill säga. Att säga att han gör det värre för sig själv är väl inte heller direkt sant? Han har väl såvitt jag vet ingen skyldighet att vare sig öppna dörren för herr Pontén eller samtala med honom, följa med honom eller överhuvudtaget ha med honom att göra. Pontén är varken polis eller kronofogde.

Nej för faen, rösta Pirat! Det är sådan här fasoner som får varenda hårstrå att ställa sig upp på min kropp. Och då har jag ändå absolut inget till övers för folk som gör pengar på att sälja andras verk utan att göra rätt för sig, oavsett om de heter Bonnier, är ett skivbolag, eller någon kille med en CD-brännare i garaget.