Alltså jag skiter i hyreshärvor, men…

Seriöst. Det finns bara två saker med Juholts hyreshärva som verkligen sticker i ögonen på mig.

Det ena är att hans eget parti (liksom de andra sju riksdagspartierna) inte precis sprungit man ur huse för att göra något åt absurda hyresbidragsregler. Om kreti och pleti skall förväntas ha järnkoll på alla regler, så bör ansvariga politiker ha det. Vi medborgare kan inte skylla på att vi inte visste, så det bör inte heller funka som ursäkt för en partiledare.

Det andra är att han gjort allt han förmår för att dra upp stöveln ur lerpölen han trampat ner i. Som ordspråket går, så låter det värre när man drar upp stöveln än när man trampar i klaveret. Med andra ord är misstanken om att han far med osanning värre än att han klantade sig i första rummet. För att inte tala om eventuella offerlamm, konspirationsteorier och annat larv. Har man gjort fel, så är det bara att säga att det var korkat, att det inte var uppsåtligen, men att man naturligtvis tänker ta ansvar för det — upp till och inkluderande att avgå om situationen så kräver.

Men nog om den förbannade hyran, som i sak är en piss i oceanen till och med jämfört med riksdagens löpande interna kostnader. Visst det är allvarligt, men det är småpotatis i jämförelse med något annat som seglat upp på horisonten.

Study #4

Värre är nämligen misstanken att Juholt ställt sig bakom Reepalus förslag om halvkvädesmedborgarskap. Som idé är det som att säga att nytt medborgarskap i Sverige skall kunna jämföras med när en artonåring tar körkort och kan bli av med det för minsta förseelse de första åren. Det är inte så att jag inte förstår resonemanget om den tänkta problematiken med att folk håller sig i skinnet till att de fått medborgarskap. Jag har svårt att tänka mig att det är ett stort och utbrett problem som verkligen kräver någon slags abrovinker för att komma till rätta med — men OK, jag förstår hur man fått idén.

Vad jag däremot inte förstår är hur man på fullaste allvar kan tycka att det är en bra lösning på ett sådant eventuellt problem att villkora medborgarskapet? A- och B-medborgare liksom, är det verkligen så jävla lyckat? För mig låter det mer som ett förslag med avsändare valfritt parti av det mer främlingsskräckslagna slaget. Det låter i alla fall inte som den socialdemokrati jag har respekt för, även om jag inte själv är eller har varit sosse någonsin.

Om Juholt verkligen stod bakom förslaget och sedan lämnade Morgan Johansson att bära hundhuvudet efter den skarpa kritiken, då har han faktiskt inte på partiledarpositionen för socialdemokraterna att göra. Det är med nöd och näppe ovanför manet ifråga om ryggradslöshet, men strax under snigel.

Jag säger om, eftersom det inte är klarlagt bortom allt tvivel.

Det lämnar hur som helst en fadd smak i munnen, vilket är mindre lyckat eftersom den nuvarande regeringen verkligen behöver en stark och fungerande opposition.

Är någon förvånad över FRA:s dumheter?

Så nu kablas det ut att FRA skickar nödtorftigt filtrerad rådata till NSA med flera. Någon kanske tror att de därigenom begår lagbrott, men tji fick vi, för det är naturligtvis fullt lagligt.

FRA-lagen var för mig strået som bröt kamelens rygg. Jag kunde inte längre med gott samvete stödja en regering som så flagrant nonchalerade sitt eget folks rätt att kommunicera utan att staten tittar över axeln. Det var inte det enda som fick mig att reagera, för alla tecken fanns på att vi bara bytt ansikten och inte innehåll i övervakningspolitiken.

Diverse politiska jönsar pratade sig då – 2008 – varma för behoven av en sådan reglering. Det var en nödvändig kompromiss hette det, mellan våra säkerhetsbehov och våra behov av personlig integritet. Jag undrar försynt hur många av dessa vurmare som var nyttiga idioter och hur många som helt enkelt inte fattade vad de propagerade för. Räck upp handen ni som verkligen anser att det är fullt rimligt att FRA delar med sig av sin spaningsinformation till främmande makt? Räck upp handen ni som på fullaste allvar anser att svensk signalspaning skall använda utländska söktermer, nödtorftigt filtrera resultatet på typ telefonnummer och landsdomän och sedan skicka hela klabbet till utländsk beställare?

Trodde väl det, det är inte en vacker verklighet precis. Det var inte så det lät med alla garantier om att NU skulle minsann integriteten försvaras med diverse påhäng. Påhäng som visar sig inte vara mycket mer än gelén i en wonderbra, smink på grisen, smörjolja i röstköpsmaskineriet.

Vi ser nu resultatet, det som vi varnade för när vi kallades foliehattar och naivt enkelspåriga, oansvariga skitungar. När man ser vad WikiLeaks berättar om vad som pågår bakom lyckta dörrar, så är det väl inte att förvånas, men inte desto mindre känner jag ett kallt och obändigt raseri.

Dumheten borde kanske tigas ihjäl men…

Nu börjar det! 5,1% i en oppositionsundersökning och då startar smutskastningen.

Jag vet att man inte ska mata trollen. Jag vet att det ibland kan vara bättre att inte ge uppmärksamhet åt när lögnaktiga idiotier sprids i propagandasyfte. Men det finns gränser för vad jag klarar av att låta stå oemotsagt. Dagens litania från Jinge under rubriken Piratpartiet, lögnare och blivande mångmiljonärer är så infam och dessutom så läst att jag bara måste gå i svaromål.

>Jag har skrivit om piratpartiet ett antal gånger nu, senaste gången konstaterade jag att de eventuella piratpartister som blir invalda i EU-parlamentet inte betalar någon ”skatt” till partiet, som t.ex. vänsterpartisterna gör.
>
>Orsaken till den kommentaren är det faktum att en period i EU-parlamentet ger parlamentarikern minst sju miljoner kronor i inkomst, netto. Månadsin-
komsten är nämligen minst 145.000.- med lön och de olika bidrag man får. Multiplicerar man den summan med 60 månader så hamnar man på den smått fantastiska summan nio miljoner. Och märk väl, detta är efter att skatten är betald.

Gäller då inte dessa summor alla kandidater till EU-parlamentet för alla partier. Varför just ta upp det i en attack mot Christian Engström? (Det är t o m så att till skillnad från flera av de partier som inte har partiskatt har Piratpartiet haft en rejäl diskussion om saken på sitt årsmöte som ledde fram till att man inte kräver en skatt, men uppmuntrar donationer. Många av kandidaterna har också lovat att de kommer donera delar av sin parlamentarikerlön till partiet.)

Så hur Jinge kan tycka att han har på fötterna att implicit anklaga Christian Engström för att bara vara ute efter pengarna och explicit för att ljuga sig till dem det är för mig en gåta.

Eller förresten är gåta fel ord; jag förstår faktiskt precis var den sortens vänsterkonspiratoriska paranoida fantasier kommer ifrån. Det är jobbigt att tillhöra en ideologisk rörelse som är själva beviset för att makt korrumperar och att absolut makt korrumperar absolut. Men jag kan lugna Jinge med att Christian inte är kommunist eller för absolut makt, så han ska nog kunna klara sig från att bli korrumperad.

>Men det värsta av allt är att Christian Engström och de andra piratpartisterna har ljugit för sina tilltänkta väljare. De har nämligen i olika sammanhang hävdat att de bara kommer att rösta i de frågor som de i förväg har tagit ställning till, dvs. de frågor de gått till val på. Men Christian Engström är ju gammal folkpartist och som sådan är man som bekant kluven. I lunchekot igår frågade man hur det förhåller sig i verkligheten.
>
>Lunchekot: – En av de frågor som nu diskuteras handlar t.ex. om patientrörlighet, var står ni i den frågan?
>
>Christian Engström: ”- Vi tar inte ställning i den frågan utan vi kommer att rösta med den grupp som vi går med i.”

Snälla, snälla Jinge! Läs, lyssna, lär! Det är ytterst sällsynt att ett parti är så tydliga med hur de tänker agera efter ett val. Jag vet inte vilket parti herr Jinge brukar rösta på, men jag håller det inte för otroligt att hans röst har använts till att understödja en socialdemokratiskt driven högervridning av den svenska politiken…

Jag utmanar Jinge att hitta ett citat av Christian Engström, där han säger något så dumt som att han och eventuella andra Piratpartister i EU-parlamentet tänker lägga ner sina röster i alla frågor som partiet inte tagit ställning till. Ett sådant uttalande skulle ju ta ifrån partiet alla möjligheter till inflytande över den partigrupp man går med i.

>Det finns skäl att anta att det blir en liberal eller konservativ grupp som de kommer att gå med i, ett klart besked med andra ord.

Fantastisk mening, Jinge. Jag är full av beundran. ”Det finns skäl att anta…”, ”Ett klart besked…” Tänk att du till och med får det att låta rimligt att ditt antagande utgör ett klart besked. Sluta lägg orden i mun på dina meningsmotståndare. Piratpartiet kommer att gå med i den grupp som ligger närmast oss i medborgarrättsfrågorna. Det står i klartext på hemsidan:

>I europaparlamentet är det partigrupperna som är nyckeln till att få inflytande. När vi väl har tagit plats i parlamentet, kommer vi att diskutera med de grupper som känns relevanta för att avgöra vilken grupp som ligger närmast oss i våra frågor, och gå med i den gruppen.

Jinge fortsätter:

>Men såvitt jag förstår så skulle det lika gärna kunna bli en nationalistisk grupp. Och på denna punkt lämnas inget besked till dem som kan tänkas rösta på piratpartiet, och talet om att de inte kommer att rösta om annat än vad de sagt till sina väljare är således en lögn. ”- Vi kommer att rösta med den grupp vi går med i”, och vilken grupp det blir visar sig väl först efter valet.

Detta eviga misstänkliggörande och kopplande till nationalister och rasister börjar bli tröttsamt. Antingen vill Jinge inte läsa, eller så kan han inte, eller så är han en idiot. Piratpartiets hemsida igen:

>Det enda vi kan säga säkert är att vi inte kommer att gå med i gruppen för främlingsfientliga nationalistiska partier under några omständigheter, vad de än skulle kunna tänkas få för sig att säga eller göra när det gäller våra frågor. Det beror på att vi inte gillar dem, helt enkelt.

Det må va hur du vill med läskunnigheten hur det är med moralen hos Jinge själv får vi veta i klartext i hans inlägg:

>Fast ska sanningen fram så måste jag medge att även undertecknad skulle ljuga om jag tjänade nio miljoner på det.

Genom sig själv dömer man andra helt enkelt! Bra jobbat!
Jinge avslutar med att försöka skrämma alla sina vänsterinriktade sympatisörer med högerspöket:

>Hade jag däremot tänkt lägga min röst på Piratpartiet i EU-valet skulle jag bli fly förbannad över att de ljuger om hur de ska agera i EU-parlamentet. En röst på PP är en röst på de borgerliga i EU, de som vill utveckla EU till en federation. Och vem fasen låter sig luras när grupptillhörigheten är hemlig?

Jag både hoppas och tror att de han vänder sig till både är klokare, läskunnigare och intellektuellt rörligare än Jinge själv. Vi som tänker rösta på Piratpartiet i EU-valet oavsett om vi från början är höger eller vänster vi vet precis vad vi får. Vi får EU-parlamentariker som håller medborgarrättsfrågorna för viktigare än de andra politiska stridsfrågorna. De är precis det vi vill ha. Om Jinge letar efter väljare som köper grisen i säcken får han leta någon annanstans.

Jag röstar Pirat den 7 juni!

MMN-o har också reagerat.