Drottning Gun

Igår vann Farmor Gun välförtjänt Stora Bloggpriset i klassen politik.

Foto Jonathan Rieder Lundkvist
Foto Jonathan Rieder Lundkvist

Långt om länge sällar sig Livbåtsfolket till den långa raden av gratulanter från den politiska delen av den svenska bloggvärlden. Om ni vill veta mer om galan och de andra pristagarna är Emma Opassande ett bra ställe att börja.

Hos Anna Troberg hittar jag att Farmor Gun inte vilar på hanen. Idag skriver hon på Aftonbladet Debatt tillsammans med Mikael Nilsson om svensk export av övervakning till Libyen.

Carl Bildt fick igår ett hederspris för sin blogg Alla dessa dagar. Tänk om han vore lika bra på integritet som han är på att blogga.

Farmor Gun

Farmor Gun har fått välförtjänt uppmärksamhet idag och inte bara i DN.

>När Gun beskriver den gemenskap hon blivit en del av som bloggare sprider sig ett varmt leende i hennes ansikte.
>
>– Det som är så fantastiskt är att alla delar med sig, ingen håller på nånting, ingen snålar, får någon en idé så hjälps man åt.
>
>Det är denna öppenhet och frihet hon anser måste försvaras till varje pris mot alla försök till inskränkningar. Gun framhåller också att på nätet kan hon möta människor på ett sätt som helt enkelt inte är möjligt annars.

Bloggvärlden står på kö för att hylla sin grand old lady. (Får man säga så?)

Mary på Minamoderatakarameller

>Men det finns en annan grupp som har koll också. Vi är mormödrar och farmödrar och vuxna kvinnor med livserfarenhet som arbetar för att förmedla kunskap om vårt nya informationssamhälle och vad det betyder för vår framtid. Vi arbetar tvärs igneom alla partigränser. Därför får det inte stoppas nu av klåfingriga lagstiftare som lever kvar i en annan era. Internet är inte bara ett verktyg det är en filosofi.
>
>Den som bäst av alla kan beskrivas som en riktig kämpe för detta arbete är Farmor Gun. Idag presenteras hon i DN.

Scaber Nestor kallar henne ett föredöme för många av oss nätaktivister. Ting och Tankar en lärarinna i nätmedborgarskolan. Calandrella hade önskat att DN nämnt Piratpartiet. JMB uppmanar alla att läsa artikeln i DN. Händelsehorisont ser den som ett skäl att bli riktigt glad. Lars-Erick stämmer in i hyllningskören. Hund-Dolores funderar över Farmor Gun på engelska. Sugbloggen kallar Gun vassare och skarpare än Hellsvik

Åsa Westlund skriver:

>DN tecknar också ett porträtt av Farmor Gun i Norrtälje som bloggare. Det är en fin bild av den nya typen av politisk aktivist som växer fram.

Föremålet för all uppmärksamheten — Farmor Gun själv — gillar ordet Nätmedborgare

Tack farmor, för att du tvingar alla oss andra att orka skriva ett inlägg till, skicka ytterligare ett mejl till en politiker och ringa det där sista samtalet. De äldre ska föregå med gott exempel törhända, men du är ändå något alldeles speciellt.