Pirate ISP

Vi piratpartister tror på framtiden. Vi tror på rymdhissar, glasögon med internet och tredimensionella skrivare som kan skriva ut en kopia av sig själv.

Men vi inser också att framtiden bara kommer till den som vill vara med att skapa den. Därför finns de bland oss som helt enkelt gör det. I Lund har några av dessa nu nu startat framtidens ISPPirate ISP. Lycka till!!!

Civil olydnad med förhinder…

Jag funderade på att på ren jävelskap börja fildela något denna den första april. Tyvärr drabbades jag av ett ”aprilskämt”, då jag i värsta telekom-anda blev bortkopplad från nätet.

Fy på er bredbandbolaget, inte skall ni väl tillämpa regler som inte ens införts i EU än! 😉

Nej, skämt åsido, även om jag en stund kände mig som om någon kapat av armen på mig, så har det inte med några dumma lagar att göra. Det var ett rent tekniskt fel. Jag har avbeställt min kabel-TV från bbb för att spara pengar, och när den spolades ut strax efter midnatt försvann tydligen konfigurationen för bredband och telefon av bara farten.

Så det närmaste dygnet har jag ingen fast telefon och inget normalt bredband, utan får lita till det mobila sugröret. Det lär inte bli någon civil olydnad genom det, för då kan jag inte jobba.

Sen vill jag säga att bbb visar väldigt god hyfs som på eget initiativ kommer ersätta mig för strulet. Inga jättesummor, men lite gratis samtalsavgifter svider inte.

Jag tror den största upplevelsen var hur förvånad jag blev när jag plötsligt inte kom någonstans, en slags AHA så här skulle telekom-paketets rent franska effekter kunnat slå. Vad i helsike skulle jag gjort om jag inte haft en USB-sticka?