Kamrat +2,5%

När Erik Laakso idag uttalar sina sympatier (om än ej sitt stöd eller sin röst) för Piratpartiet genom att efterlysa stödröstande på oss i riksdagsvalet från de av de etablerade partiernas väljare som tycker informationspolitik är viktigt, blir jag varm i kroppen. Erik Laakso är en hedersknyffel och dessutom en spännande och driven skribent. Han har dessutom förstått hur man deltar i samtalet och inte bara ägnar sig åt partipropaganda.

Jag får sälja mina texter så gott det går och jag får sälja mina bilder om jag kan. Det finns inget som säger att det jag använder mina lagringsmedia till, ska försörja artister som inte lyckas sälja sin musik, eller skivbolagsdirektörer som inte klarar att göra sitt jobb. Kyrkan är nästan helt skild från staten numera, kanske kan vi se en framtid där inte nöjesindustrin kan beställa lagar av regeringen. Piratpartiet är de enda som faktiskt vill göra verklig skillnad på det området och bara det kan göra det mödan värt att försöka få ihop kamrat +2,5% från de etablerade partierna.

Några som inte verkar ha förstått detta är de två socialdemokrater som omedelbart angriper Laakso.

Claes Krantz har inte inhämtat den mycket basala kompetensen för en bloggare att man läser innan man skriver:

Personligen vill jag vill ha ett parti och regering som kämpar för arbeten, bostädet, utbilding och ett värdigt liv för alla svenskar. Inte en var vars högsta mål är gratis kultur för alla.

Man får vara höggradigt envis, blind eller icke läskunnig för att som deltagare i sociala medier ha lyckats missa att Piratpartiets högsta mål inte är ”gratis kultur till alla”. Claes, ett råd i all välmening: läs på!

Martin Moberg har missar några andra centrala delar i bloggkulturen.

  1. Att man länkar den man angriper så att denne vet att den är omskriven och så att läsarna kan gå till källan och se själva vad som där skrivs. (En annan socialdemokratisk bloggare glömde länka mig idag när jag var refererad. Efter att jag påpekade det ringde han till och med och bad om ursäkt. Johan Westerholm – respekt!)
  2. Att det är olämpligt att skriva ett inlägg med en skarp ton och sedan lämna sitt modererade kommentarsfält obevakat i timmar efteråt så att det blir omöjligt för folk att gå i svaromål eller diskutera det man har skrivit.

Jan-Olof på Futuriteter har skrivit allt annat jag vill ha sagt i själva sakfrågan.