Vill du förändra världen?

Ibland känns det hopplöst att inte nå ut med sitt budskap, att tillsammans med andra lägga ner tid, energi och idéer för att nå ut med något som man tycker är oerhört viktigt och mötas av rent ointresse, kompakt tystnad eller  i värsta fall rena missförstånd. (För någonstans kan man tycka att till och med Bert Karlsson borde ha snappat upp att vi inte är extremister utan en grupp medborgare som är oroliga över övervakningssamhället.)

Av en ironisk lek av några av oss aktivister under rubriken: Udda argument att rösta PP till riksdagen, blir en till synes seriös nyhet på Maktkamp24 där Bert Karlsson sägs ”bryta ned Piratpartiets argumentation”. Bland annat säger han:

– Det är de här man ska stoppa istället för sd. De här är ju mycket farligare.

– Det är ju hela idén med Pirate Bay. Att locka in ungarna med godis och gratis musik och sen göra dem till extremister. Det finns ju ingen som granskar de här.

Om nu Bert Karlsson har örat mot marken som i fornstora dagar och vet vad vanliga svenskar tycker är det naturligtvis oroväckande. Men det är intressant att han säger att det inte är någon som granskar Piratpartiet. Vi skulle välkomna en sån granskning, Journalister som kartlägger vad vi gör, vad vi tycker och vad vi säger skulle förmodligen råda bot på en del av ointresset, tystnaden och missförstånden jag talade om i inledningen. Bert Karlsson och eventuella andra ”vanliga svenskars” okunskap om oss visar att våra motståndare lyckas med sin tystnadens taktik.

Och det kan kännas hopplöst ibland som sagt, men det är det ju inte. Det är vi själva som bestämmer när det är dags att tappa hoppet. Och så länge det finns hopp finns det liv. Världen går att förändra en röst i taget. Min röst kommer inte tystna. Jag vet många andra röster som inte kommer att tystna. Och en enda röst kan förändra världen. Med Barack Obamas ord:

One voice can change a room, and if one voice can change a room, then it can change a city, and if it can change a city, it can change a state, and if it can change a state, it can change a nation, and if it can change a nation, it can change the world. Your voice can change the world.

Se videon och fråga er själva: Are we fired up? Are we ready to go?