Svar från BBB om IP-nummer

Igår eftermiddag skrev jag till Bredbandsbolaget. Strax efter det kom ett besked från dem i SVD att de sparar IP-uppgifter i tre veckor. Detta är också vad de svarar mig idag via mejl:

>Vi är mycket måna om våra kunders integritet och har ingen ambition att lagra IP-uppgifter längre än nödvändigt. Samtidigt har vi en skyldighet gentemot våra kunder att hålla hög nätsäkerhet och skydd mot bedrägerier (t ex phishing) och sabotage (virus och spam-attacker). För att kunna göra detta måste vi spara IP-nummer en begränsad tid, men absolut inte längre än nödvändigt. IP-nummer krävs för att spåra en användare som medvetet eller omedvetet missbrukar nätet.
>
>Vi sparar uppgifter under tre veckor. Även Bahnhof och Tele2 har sagt att man kommer att spara uppgifter under en begränsad tid. Många har kopplat deras utspel till IPRED. Vi gör bedömningen att det inte kommer spela någon roll för IPRED om man lagrar i en eller tre veckor.
>
>Vi bedömer dock att det är helt nödvändigt att lagra under en kort tid för att kunna ha en hög säkerhet i näten och skydda våra kunder. Hur Bahnhof, Alltele och Tele2 bedömer detta måste du fråga dem.

Jag är inte ensam om att ha undrat över denna fråga. Marcin på Omg Internets! och
Cybernormer har funderat över vad Bredbandsbolaget egentligen menar med sina svävande besked. De framkastar tanken att BBB vill hålla sig väl med samarbetspartners inom de stora mediekoncernerna samtidigt som de vill skydda sina kunders integritet. Petter på Solid Block of Ise är en misnöjd BBB-kund:

>Så, när BBB säger att de ska lagra sina kunduppgifter i tre veckor säger jag inte att det är en skandal, men jag tycker det är synd för “gamla” BBB som jag blev kund hos 2003 hade tvärvägrat detta absurda nonsens som är IPRED.

>Tragiskt, Bredbandsbolaget. Verkligen tragiskt att ni inte tar era kunders integritet och privatliv på större allvar än så här.

Vi är flera som skrev till BBB som har fått svar:

Jag håller med Marcin och gänget på Cybernormer och tolkar det som att BBB vill spara IP-loggarna tillräckligt länge för att säkra säkerheten och för att hålla sig vän med upphovsrättsinnehavarna, men tillräckligt kort för att de i praktiken aldrig ska behöva lämna ut dem. En process om utlämnande av personen bakom en IP-adress enligt IPRED kommer förmodligen aldrig att hinna bli klar på tre veckor.

De försöker kort sagt äta kakan och ha den kvar, men för mig räcker detta besked i alla fall. Vilket är skönt för jag är ingen aning om hur länge jag är bunden till BBB i mitt avtal.

Magnus på magnus.gr8.nu som jag diskuterade med igår kan alltså inte stötta sig på BBB i sin kamp för de rättfärdiga mot mördare, pedofiler och all sköns pack.

Nu väntar man bara på vad datalagringsdirektivet för med sig i denna fråga och hur ISP:erna reagerar på det.

Vädjar till BBB om nåd…

Karl Sigfrids uppmaning mejlade jag BBB idag. Det blir spännande att se vad de svarar.

Jag skrev en egen version av Karl Sigfrids text med ett direktare tilltal. Den finns här nedan för er som vill använda den för era mejl: Just det, sätt igång att mejla nu!

Vi kan med lagliga medel göra IPRED tandlös. Poängen är dessutom att om de flesta ISP:erna följer Bahnhof, AllTele m fl i spåren, så kan det knappast anses rättsäkert att använda IPRED mot endast de som har en ISP som sparar uppgifter om IP-nummertilldelning.

Så här löd mitt mejl:

>Hej,

>Som kund hos er vill att ni framöver låter bli att lagra uppgifter om vilken IP-adress som jag och min familj blir tilldelad. Enligt lag behöver inte uppgifterna lagras. Andra internetleverantörer har redan beslutat att upphöra med lagringen.
>
>När ni lagrar mina IP-uppgifter kan jag inte använda ett öppet trådlöst nätverk utan att utsätta mig för risken att få min identitet utlämnad till upphovsrättsinnehavare, eftersom jag inte kan kontrollera om andra gör sig skyldiga till olagliga upp- eller nedladdningar genom mitt abonnemang.
>
>Kravbrev och eventuella rättsprocesser från upphovsrättsinnehavare skulle vara en stor olägenhet även för mig som inte gör något olagligt.
>
>Som kund anser jag mig ha rätt att begära av er att ni vidtar lagliga åtgärder för att skydda era kunders rätt till privat kommunikation.
>
>/Göran Widham