Kåpyrajt?

eller kanske copyleft…

Såvida vi inte säger något annat får du använda våra prylar, text och bilder enligt CC Attribution/ShareAlike/Non-Commercial eller GPL vilket du nu föredrar.

Principen är att du inte glömmer vem det är som är upphovsman och att du inte i din tur skyddar bilder och text med mer restriktiv licens. Använder du vårt material så får du gärna lägga en länk eller referens någonstans så att vi också får lite creds för det vi gör, länken är ett önskemål — medan attribution av någon form faktiskt är ett krav.

Vill du ha kommersiell licens får du hojta – ägna en lite tanke på att en del av materialet här är sånt som ställer mat på bordet framför våra ungar, så vill du tjäna pengar på oss vill vi gärna tjäna pengar på dig.

Använder du materialet i annat än kommersiella sammanhang kan vi knappast bry oss mindre. Vill du använda text och kod vi skrivit till sajten – kör!!! Däremot vill Marcus att du låter bli hans fågel fenix, den är ett pågående projekt som skall bli en tatuering så småningom, samt bilder, texter och kod där vi uttryckligen sätter ut ett ©-tecken (det gör vi inte utan att det finns en förklaring till det). Om det finns kommentarer i koden som anger villkor för användande så är det inte mer än rätt att du respekterar dem.

Så i korthet

Använd vårt material, respektera GPL/CC om inget annat anges, respektera ©-tecken där de är tydligt utsatta, de betyder att materialet är vårt – låt bli Marcus fågel.

Vi använder inte vanligt © i onödan. Det är dessutom inget försök att hindra ”fair use”. Om någon blir inspirerad till att göra en egen fenix, och tar intryck av den Marcus gjort, så är det inte ett problem — använd vanligt folkvett.