Jag är långsint, riktigt elakt långsint

Jag är en otroligt långsint person, men bara när det handlar om att någon totalt tappat mitt förtroende. Om någon dabbar sig, är lite småfeg, är lite självisk, gör osakliga utfall för att de är upprörda eller något annat trivialt, så är det glömt på nolltid. Om någon däremot får mitt förtroende och sedan i grunden sviker det, så är det enda som kan få mig att förlåta att man reser sig upp, säger ”jag gjorde fel!” och börjar jobba på att ställa saker tillrätta.

Hela skälet att skriva en sådan sak är att jag blev inspirerad av Joshen, här och här. Jag kände att det behöver förtydligas: oavsett allt annat, så kommer inte de som svek mig att återfå förtroendet förrän de står upp för vad de gjorde och med risk för sitt eget skinn gör vad de kan för att ställa skiten tillrätta.

Blir Annie Johansson ny partiledare för Centerpartiet, så är det en absolut garanti för att jag aldrig, oavsett allt annat, kommer att ens fundera på att lägga min röst på dem igen. Sen spelar det ingen som helst roll att jag beundrar några yngre Centerpartister för deras värv och gärning — jag kan inte rösta på ett parti som leds av någon som rapar Franklin och Rand i talarstolen för att sedan sekunder senare bryta mot just de principer hon rapat upp och rösta för FRA. Inte heller kommer jag någonsin kunna ta Federley på allvar förrän han gör avbön, bot och visar att det finns något annat än överkokt havregrynsgröt där hans ryggrad borde befinna sig.

Jag har stor respekt för ett antal moderater. Personer som ibland trampar snett i förhållande till mina åsikter, men som oftast visar att de är tänkande kritiska människor med hjärtat där det borde sitta. Icke desto mindre är Moderaterna som parti diskvalificerade på obestämd framtid, det vill säga till dess Reinfeldt och Ask är historia, eller till dess de erkänner sina misstag och lägger upp en tydlig punktad plan för att göra alla idiotier till ett minne blott. Bort med FRA, bort med Ipred, återgå till informtionsfrihet som princip, försvara oskuldpresumtion och privatpersoners rätt till integritet — och för helsike, ställ er som en garant mot alla moralistiska idiotier vars främsta förkämpar ni tyvärr blivit.

Folkpartiet orkar jag inte ens reda ut vad de borde göra, kan inte någon förklara för dem vad ordet liberal har för innebörd?

Ifråga om sådana svek är jag extremt långsint. Ingen av er visar det minsta tecken på att förstå vad ni håller på med. Vägen till helvetet är som sagt kantad med goda föresatser, det visste ni innan ni fick makten — men makt berusar tydligen inte bara, det har till och med förmågan att skapa partiell minnesförlust.

3 svar på ”Jag är långsint, riktigt elakt långsint”

  1. Men…Om du  inte orkar förklara till en del av dem , Hur dem har  ”messed up” …Hur skulle dem kunna rätta till det??

  2. Sagit, jag brukar inte hålla tyst om sådana saker. Jag har skrivit spaltkilometer om hur de här jönsarna klantat till det, liksom många andra gjort. Det här inlägget var till för att påpeka för väl valda politruker att allt inte är glömt och förlåtet.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.