Är någon förvånad över FRA:s dumheter?

Så nu kablas det ut att FRA skickar nödtorftigt filtrerad rådata till NSA med flera. Någon kanske tror att de därigenom begår lagbrott, men tji fick vi, för det är naturligtvis fullt lagligt.

FRA-lagen var för mig strået som bröt kamelens rygg. Jag kunde inte längre med gott samvete stödja en regering som så flagrant nonchalerade sitt eget folks rätt att kommunicera utan att staten tittar över axeln. Det var inte det enda som fick mig att reagera, för alla tecken fanns på att vi bara bytt ansikten och inte innehåll i övervakningspolitiken.

Diverse politiska jönsar pratade sig då – 2008 – varma för behoven av en sådan reglering. Det var en nödvändig kompromiss hette det, mellan våra säkerhetsbehov och våra behov av personlig integritet. Jag undrar försynt hur många av dessa vurmare som var nyttiga idioter och hur många som helt enkelt inte fattade vad de propagerade för. Räck upp handen ni som verkligen anser att det är fullt rimligt att FRA delar med sig av sin spaningsinformation till främmande makt? Räck upp handen ni som på fullaste allvar anser att svensk signalspaning skall använda utländska söktermer, nödtorftigt filtrera resultatet på typ telefonnummer och landsdomän och sedan skicka hela klabbet till utländsk beställare?

Trodde väl det, det är inte en vacker verklighet precis. Det var inte så det lät med alla garantier om att NU skulle minsann integriteten försvaras med diverse påhäng. Påhäng som visar sig inte vara mycket mer än gelén i en wonderbra, smink på grisen, smörjolja i röstköpsmaskineriet.

Vi ser nu resultatet, det som vi varnade för när vi kallades foliehattar och naivt enkelspåriga, oansvariga skitungar. När man ser vad WikiLeaks berättar om vad som pågår bakom lyckta dörrar, så är det väl inte att förvånas, men inte desto mindre känner jag ett kallt och obändigt raseri.

10 svar på ”Är någon förvånad över FRA:s dumheter?”

 1. Har funderat i samma banor. De politiker (och andra) som argumenterade för FRA, trodde dom verkligen på alla fina ord från regeringen?! Eller insåg dom vad som uppenbart skulle ske men stödde det ändå, dvs att dom även köpte att man måste ”maskera” sanningen för att folket och riksdagen inte skulle protestera allt för mycket…

  Det finns säkert både och men jag tror nog att de flesta mycket väl visste hur det gick till och tyckte det var OK ändå. Det är samma personer som är väldigt tysta just nu. Har inte sett någon FRA förespråkare yttra sig på sistone.

 2. Jag är rosenrasande sedan det nu är möjligt att pussla ihop det som läckts med annan info och se att ledande politiker inom alliansen (och i lönndom förmodligen tillsammans med ledande sossar) delvis ljög och förteg sanningen inför riksdagen och folket. Vi behandlas som nyttiga idioter.

 3. Man kan konstatera att maktens män och kvinnor, de välbärgade i våra samhällen, var lika rädda då som nu, då för 500 år sedan, för Gutenbergs boktryckarkonst, som var lika omvälvande som Internet är idag.

  Bara de välbärgade hade då råd med böcker, och kunskap. Kunskap är farligt tyckte man då, och tycker man nu.

  Gutenbergs uppfinning boktryckarkonsten var den tredje revolutionen i den mänskliga kulturens historia. De två första, skrivkonsten och alfabetet, ligger flera tusen år tillbaka.

  Den fjärde, Internet, står vi själva mitt uppe i.

  Har vi fått smaka på friheten, så släpper vi den inte. Skam den som ger sig! 🙂

 4. Igår hade Metro en liten notis om att Moderaterna just nu har det bästa stödet de haft. 37.2% hade det ökat till.

  Det betyder att 37.2% av alla människor som man möter på spårvagnen, på gatan, på jobbet, på skolan, tycker att det är helt okej att Moderaterna införde FRA-lagen och att det inte är en så stor grej att de arbetade med USA för att övervaka undersåtarna. De fick ju i alla fall 500 spänn mer i månaden.

  De bryr sig inte så länge de inte själva råkar ut för något.
  Deras främsta mål med livet är bara att ha det bra själva.
  Svensson.

 5. Läste i dagens Aftonblad att regeringen nu tvingas ut från Rosenbad. Dessvärre är det visst tillfälligt, eftersom det bara handlar om en renovering. Det stod att fasaden är bräcklig och håller på att falla sönder. Ja, det kom inte som någon nyhet direkt…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.