Var optimist

På 30-talet i spåren efter Kreuger-kraschen präglade Gustaf Dahlén nålar med texten ”Var optimist” för att påminna folk om att vi bara genom att tro på en bättre framtid kan skapa en bättre framtid.

Jag bar en sådan nål ikväll på valvakan och jag kommer att fortsätta bära en sådan nål.

För två veckor sedan hade vi två veckor på oss att förändra framtiden. För en vecka sen hade vi en vecka. I fredags hade vi en dag.

Idag, måndagen den 20 september har vi fyra år. Fyra år är fantastiskt mycket tid att bygga ett större, starkare och framgångsrikare Piratparti. Och vi börjar idag.

Jag lämnade valvakan med några starka känslomässiga intryck. Vi har de senaste månaderna tillsammans flyttat berg (även om det inte räckte). Låt ingen förminska det vi tillsammans uppnått. Jag vet inte hur många pirater som var uppmärksamma nog att höra det. Maria Wetterstrand räknade i sitt tal på Miljöpartiets valvaka upp fyra skäl för Miljöpartiet att delta i en allians för att byta regering: ett av dessa fyra skäl var att Reinfeldt misslyckats med att försvara vår integritet. Våra frågor är på dagordningen och vi kommer inte tillåta att de flyttas därifrån – eller hur?

Men starkare än stoltheten över vad vi tillsammans uppnått var glädjen över att tillhöra en organisation som tar en hård smäll rakt på näsan och vars omedelbara reaktion är: ”När är nästa match?” All kampvilja, engagemang och optimism som jag såg i ögonen på mina partikamrater. Jag såg inga deppiga miner, inga förlorare. Det är fantastiskt!

Låt oss erkänna att vi i natt var förlorare. Det är det första steget mot att vara vinnare imorgon!

9 svar på ”Var optimist”

 1. ”Låt oss erkänna att vi i natt var förlorare.”

  NEJ, Det var rättsstaten som var förlorare!

 2. Ja, det var ingen rolig natt.
  Jag har en allmän, preliminär samling tankar här:
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/09/nagra-latt-osorterade-tankar.html

  Bl a, betr den närmsta framtiden, så är vi nog många som hoppas att mp kan pressa fram tillräckligt många eftergifter hos Reinfeldt för att samarbeta.
  ’Frågan är vad de prioriterar.
  Jag hörde inte att Maria nämnde integriteten. Men i så fall är det hoppfullt. Men beror på fr f allt moderaternas prioriteringar.
  Noterar att Camilla Lindberg slogs ut i Dalarna, pga fp´s tillbakagång. Det är ett av dessa negativa resultat.

  Återkommer på ena eller andra sättet.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.