Så var röstningen avklarad

Jag hade funderingar på att hålla mig till traditionen och gå till vallokalen på valdagen, men den här gången var det inte praktiskt att göra det.

Så idag har jag med mina barn och sambo i släptåg lagt ner tre stycken fina valsedlar med Piratpartiets namn högst upp i tre kuvert och lämpat allt på valförrättare. Jag passade på att göra en liten demokratisk pedagogisk övning med de små liven, där den ena hjälpte mig med valsedlarna och den andra min sambo. Under tiden fick jag chansen att förklara hur det hela går till, varför det är tre valsedlar, vad valhemlighet är och annat demokratinördigt.

Jag kryssade också. Det är ingen hemlighet alls vad jag kryssade till riksdagen, till kommun och landsting tänker jag inte berätta annat än att det smugit sig in en kinesisk kanin i ett av kuverten…

Nu skall vi bara hoppas att det är PP och inte SD som leker dark horse i riksdagen. Se till att det blir så, för oavsett vad man tycker om politiken i övrigt, så behövs verkligen väktare för demokratin i riksdagen numera, det ekar lite tomt i de stolarna…

4 svar på ”Så var röstningen avklarad”

  1. Då är det på sin plats att säga tack för förtroendet antar jag. Och tack för tipset om att göra valproceduren till en pedagogisk övning – det ska jag komma ihåg när piratkopian blir lite större. Just nu är vi mer i behov av tips om hur man får honom att låta bli mammas dator. 😉

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.